Firebird: Symphonic Cinema


-advertentiepositie-



Firebird: Symphonic Cinema

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nederlands Philharmonisch Orkest , Pablo Gonzlez (Dirigent), Lucas van Woerkum (Film) Stravinsky - Suite 'De vuurvogel' , di

Nederlands Philharmonisch Orkest met een film van Lucas van Woerkum
Cineast Lucas van Woerkum heeft met zijn serie Symphonic Cinema al heel wat tongen losgemaakt, vooral in bewonderende zin. Op unieke wijze brengt hij met schitterende beelden muziek tot leven, waarbij hij het verhaal een bijzondere filmische lading geeft. In dit concert speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest live De vuurvogel van Stravinsky, de muziek waarop de film is gebaseerd. Lucas van Woerkum blaast met zijn magisch-realistische beelden deze muziek nieuw leven in. Hij schreef een eigen en gewaagde interpretatie van het sprookje, maar aan de partituur bleef hij honderd procent trouw.

iPad
Tijdens de uitvoering neemt Van Woerkum plaats tussen de orkestleden. Terwijl het Nederlands Philharmonisch Orkest live De vuurvogel van Stravinsky speelt, monteert hij realtime de filmbeelden, die worden getoond op groot scherm. Lucas volgt de dirigent, zoals het een goed orkestlid betaamt. Zijn instrument is de iPad, waarop hij met speciaal voor hem ontwikkelde software de beeldovergangen 'timet' op de muziek.

Hannah Hoekstra, Gijs Scholten van Aschat
De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Hannah Hoekstra, Gijs Scholten van Aschat, Willem Voogd en Elise Caluwaerts.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Firebird: Symphonic Cinema
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.