1

Herderstocht




Herderstocht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Beleef het kerstverhaal op het Balloërveld

Op woensdag 24 december wordt tussen 17.00- 20.00 uur voor de veertiende keer De Herderstocht georganiseerd. De Herderstocht is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloërveld dat verlicht is met behulp van olielampjes. Voor jong en oud is de herderstocht een prachtige gelegenheid om het kerstverhaal te horen, te zien en te beleven.

De route start bij de plek waar de schaapskooi van Balloo staat. Hier kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Dit symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. Na de inschrijving kan men de lichtjesroute volgen. Onderweg wordt op meerdere plekken bij een kampvuur een deel van het kerstverhaal verteld door onder andere Romeinse soldaten, herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Vervolgens komt men bij een schamel dak waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe.

Aan de Herderstocht is elk jaar een goed doel verbonden. Dit jaar zijn de opbrengsten bestemd voor een project van Stichting Actie Calcutta (SAC). In Rajgram, nabij Calcutta, worden op dit moment 120 kasteloze kinderen opgevangen in een soort stal tussen de varkens en de ratten. SAC zet zich in voor de bouw van een jongens- en een meisjeshostel. Inmiddels is de bouw van het meisjeshostel begonnen, maar voor de bouw van het jongenshostel is nog niet genoeg geld binnengehaald. Met de opbrengsten van de Herderstocht hopen wij hen hierin te kunnen ondersteunen! Ook dit jaar vliegt Wilde Ganzen voor het goede doel en zal zij de opbrengst van de Herderstocht vermeerderen!

De Herderstocht wordt georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers onder verantwoording van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt in Assen Marsdijk en in nauwe samenwerking met Albert Koopman, de schaapherder van Balloo.

Deelname aan de Herderstocht kost €3,- per persoon. Voor buggy’s en rolstoelen is de route deels toegankelijk. Parkeren rond Balloo is gratis, vanwege de verwachte drukte wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

 Bezoek www.herderstochtballoo.nl

Herderstocht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.