Winter in het Nederlands Openluchtmuseum


-advertentiepositie-



Winter in het Nederlands Openluchtmuseum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het jaar 2014 is hard op weg het warmste jaar ooit gemeten te worden. Behoort de echte ouderwetse winter dan voorgoed tot het verleden? Niet in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem, daar beleeft u van 29 november 2014 t/m 11 januari 2015 de winter uit onze geschiedenis. Met schaatsen en sleetje rijden, stamppot en stokvis. Vroeg onder de wol, met een kruik aan je voeten, terwijl ijsbloemen de ramen versieren.

NIEUW: ‘HOOGGEEËRD PUBLIEK'
De tentoonstelling ‘Hooggeëerd Publiek– Komt dat zien, komt dat zien’ geeft een kijkje achter de schermen van het circusleven: van het vele reizen, het harde werken, het publiek en de spanning in de piste tot de speciale school voor circuskinderen. Wie deze tentoonstelling bezoekt kijkt met andere ogen naar het circus.

WINTERSPEL
Lambertus heeft in het museumpark een winkeltje waar hij gloeiende kooltjes en warm water verkoopt. In de winters rond 1900 deden deze winkeltjes gouden zaken en dus heeft Lambertus hulp nodig. Museumbezoekers (jong en oud) mogen hem helpen, dagelijks van 13.00 – 17.00 uur.

WINTERS VAN VROEGER
Er is meer dan schaatsen en sleeën! Maak kennis met de geschiedenis van ons leven in de winter. Het museum is vol van activiteiten, geuren en verhalen over werk en eten, schaarste en overvloed, kou en kleding, vervoer en vrije tijd.

Op het Zaanse Plein is een winterkermis met nostalgische rupsbaan voor de kleintjes, er is een Kop van Jut en bij de ‘Vroolijke Keuken’ gooi je oud serviesgoed aan gruzelementen. Ook is er weer de gezellige wintermarkt met ambachtelijke demonstraties een kruidentent waar we laten zien hardnekkige winterkwaaltjes bestreden werden.

Bak een broodje boven het vuur op het Kindererf of speel oud-Hollandse caféspellen als sjoelen, ringwerpen en het hamertjesspel. Elk weekend en in de vakantie is het sfeervolle Zeeuwse kerkje gevuld met zang en muziek.

 Bezoek www.openluchtmuseum.nl

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.