Verdi's ontroerende meesterwerk: Messa da Requiem


-advertentiepositie-



Verdi's ontroerende meesterwerk: Messa da Requiem

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nordwestdeutsche Philharmonie , Verdi Concert Choir Japan , Chosei Komatsu (Dirigent), Bilyana Danailova (Sopraan), Alla Gorobchenko (A

Verdi's Messa da Requiem
Het hoogste aantal decibels in onversterkte muziek: volgens sommigen vestigde Verdi met zijn Requiem dit record. Voor de verschrikkingen van de dag des oordeels trok hij alle registers open. Die klankuitbarstingen vormen een dramatisch contrast met de smeekbedes in de aangrijpende, diepmenselijke aria’s. Verdi componeerde zijn Requiem in 1874 als eerbetoon aan Giuseppe Manzoni, een schrijver die in Italië werd gekoesterd als een nationale held. De componist volgde zijn hart en schreef het Requiem precies zoals hij het voor ogen had, zonder concessies te doen.

Indrukwekkend meesterwerk
Het Requiem klinkt onder leiding van Chosei Komatsu, een succesvolle Japanse dirigent die regelmatig samenwerkt met belangrijke orkesten wereldwijd. Hij neemt een groot Japans koor, vier gelauwerde solisten en een Duits toporkest mee. Een grootse uitvoering van dit indrukwekkende meesterwerk. Bijna 250 uitvoerenden zullen vanavond op het podium staan.

Gratis cd
Bezoekers van dit concert krijgen een cd-opname van het Requiem van Verdi aangeboden, in een uitvoering door de musici die ook vanavond op het podium staan. De gratis cd is af te halen voorafgaand en na afloop van het concert bij de cd-balie tegenover de garderobe van de Grote Zaal.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Verdi's ontroerende meesterwerk: Messa da Requiem
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.