1

Dickens Brinkfestijn




Dickens Brinkfestijn

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De 7e kerstmarkt van Havelte is een markt in Dickensstijl, vol met knapperende vuren en fakkels, poffende kastanjes, varkens aan het spit, verhalenvertellers etc. Voor het eerst in 7 edities wordt de kerstmarkt op de nostalgische Brink in Havelte gehouden. De oude Brink zal wordt ludiek aangekleed en verlicht en ondergaat een ware metamorfose om de sfeer van omstreeks 1850 zo dicht mogelijk te benaderen.
Dit jaar zijn er meer dan 60 kramen van onder meer regionale verenigingen, winkeliers en particulieren te vinden. In 'gepaste kledij' en aankleding zullen zij verschillende waren ten toon stellen. Bovendien zal de markt als vanouds overspoeld worden door de gehele Holtinger schaapskudde, die -zoals vroeger- haar entree zal maken via de Havelter Schapendrift.

Dit jaar is er ook een uitgebreid kinderplein waar brood kan worden gebakken, marshmallows worden geroosterd en je je geheel in stijl kunt laten schminken. Verhalenvertelster Dieneke Smink brengt het geheel tot leven door een spannend Dickens verhaal te vertellen. Als klap op de vuurpijl worden alle kinderen opgeroepen verkleed te komen als ‘nostalgische zwerver’ met natuurlijk een prachtige prijs. Verspreid over de markt geven de plaatselijke koren en bands acte de présence met stemmige kerstliederen en natuurlijk geheel in stijl.

 

Dickens Brinkfestijn
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.