1

Kerstvakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum


-advertentiepositie-



Kerstvakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Hattem - Tijdens de koude winterdagen en in de Kerstvakantie ( van 20 december tot en met 3 januari) is het één en al genoeglijkheid in het Nederlands Bakkerijmuseum. De ovens worden opgestookt zodat jong en oud lekker behaaglijk deel kunnen nemen aan alle midwinteractiviteiten.
Met het maken van een eigen peperkoek, het proeven van lekkernijen uit eigen bakkerij en bijzondere kerstvoorstellingen in het museumtheater komt iedereen aan zijn trekken.


Peperkoekmannetje maken voor de jeugd
Kinderen maken en versieren tijdens de Kerstvakantie een eigen Peperkoekmannetje. Onder leiding van een bakker gaan kinderen dagelijks zelf met deeg aan de slag. Reserveren vooraf is niet nodig. De kosten voor deze activiteit zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Kerstvoorstellingen
Wie de kolderieke familieshows van bakker Fred kent, weet dat zijn voorstellingen in het museumtheater garant staan voor een onvergetelijk museumbezoek. Tijdens de vakantie verzorgt hij diverse familieshows waarin de Midwinterfolklore staat centraal. De jongste museumbezoekers mogen hem af en toe een handje komen helpen.
Reserveren is niet nodig, op tijd komen voor een plekje wel.

Tweede Kerstdag
Vervelen hoeft niet op Tweede Kerstdag want met een bezoek aan het grootste bakkerijmuseum van Nederland zit u altijd goed. Het museum opent haar deuren tussen 12:00 en 17:00 uur.
Onder het motto 'Kerstkoeken bakken met de Kerstbakker' kunnen de jongste museumgasten koeken leren bakken tussen 12:00 en 16:00 uur. Ook verschijnt bakker Fred om 14.00 en 15.30 uur ten tonele voor zijn bijzondere Kerstvoorstellingen in het museumtheater.

Takkenbossenoven
De 19de eeuwse, traditionele takkenbosoven vormt het hart van de bakkerij in het museum.
Op de woensdagmorgen vanaf 10.00 uur en zaterdag tussen 11:30 en 14:30 uur kunt u het bakproces volgen zoals dit vele eeuwen lang vrijwel zonder mechanisatie plaats vond. Kom kijken hoe de bakker vroeger te werk ging!

Museum gesloten
Het museum is tijdens de Kerstvakantie gesloten op 21 december, Eerste Kerstdag en op Oudjaars- en Nieuwjaarsdag.

 Bezoek www.bakkerijmuseum.nl

Kerstvakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.