Pavel Haas Kwartet en Bernarda Fink: Tsjechi centraal


-advertentiepositie-



Pavel Haas Kwartet en Bernarda Fink: Tsjechi centraal

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bernarda Fink (Mezzosopraan), Pavel Haas Kwartet , Anthony Spiri (Piano) Janek - Tweede strijkkwartet 'Intieme brieven' , Dvo

Pavel Haas Kwartet
In de serie Spotlight op Pavel Haas Kwartet nemen de vier leden van het kwartet de luisteraar mee naar hun geboorteland Tsjechië. De musici vernoemden hun kwartet naar de componist Haas, die drie prachtige strijkkwartetten schreef. Vandaag voeren ze muziek uit van twee andere Tsjechen. DvoÅ™ák en Janáček verdiepten zich beiden in de Boheemse cultuur. Het Pavel Haas Kwartet zet deze ontdekkingsreis voort.

Bernarda Fink
Janáčeks Tweede strijkkwartet is een ode aan de liefde. Én aan de prachtige combinatie van vier strijkers. Met de Argentijnse mezzosopraan Bernarda Fink voert het Pavel Haas Kwartet een aantal van Janáčeks Moravische liederen uit. Janáček verzamelde niet alleen volksliederen, maar schreef ze ook zelf, op basis van lokale gedichten. De cadans van de menselijke spraak vormde het uitgangspunt voor zijn melodieën. Verder zingt Fink, begeleid door haar vaste pianist Anthony Spiri, liederen van DvoÅ™ák.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Pavel Haas Kwartet en Bernarda Fink: Tsjechi centraal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.