Haydn Trio - Een muzikale reis door Europa




Haydn Trio - Een muzikale reis door Europa

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een muzikale reis door Europa door de drie gerenommeerde musici Wout van den Berg, Wouter Mijnders en Arie Boers, die hun sporen in de kamermuziek ruimschoots hebben verdiend! Een trio met een bijzondere bezetting van fluit, cello en piano.

In 2004 gooide Geert Mak hoge ogen met zijn imposante reisverslag over het Europese continent van de twintigste eeuw. Het Haydn Trio biedt het muzikale equivalent. In een tijdreis door twee eeuwen Europese muziekgeschiedenis verkent dit drietal de regionale karakteristieken. Natuurlijk begint het trio met de componist waar het zijn naam aan dankt: Joseph Haydn, hij vertegenwoordigt het muzikale hart van Europa. Van daaruit gaat het naar Oost-Europa met de van folklore doordrenkte muziek van Georges Enescu en Bohuslav Matinu. Ook de Brit Ralph Vaughan Williams bedient zich in zijn 6 Studies in English Folksong van onvervalste volksmuziek. Het Haydn Trio besluit met het muziek van componiste Louise Farranc. Daarin hoor je alle karakteristieken die je van een Frans componist mag verwachten: zangrijk, virtuoos, innig en meeslepend.

Fluitist Wout van den Berg, cellist Wouter Mijnders en pianist Arie Boers hadden al lang hun sporen in de kamermuziek verdiend toen ze in 2005 voor het eerst de koppen bij elkaar staken. Vanaf dat moment was het Haydn Trio een feit. Een veelkleurig ensemble niet alleen door de bijzondere instrumentenkeuze. De uitdaging voor musici ligt ook in hun eigenzinnige programmering. Zo biedt de bezetting ruimschoots mogelijkheden om grote en 'kleine' namen met elkaar te combineren.

 Bezoek www.ticketjames.com

Haydn Trio - Een muzikale reis door Europa
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.