1

WK miniatuur zandsculpturen bij SculpturePark




WK miniatuur zandsculpturen bij SculpturePark

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Jaarlijks vinden er diverse wereldkampioenschappen plaats op het gebied van
zandsculpturen bouwen. Een van die wereldkampioenschappen gaat in december in Zuidlaren (Drenthe) plaatsvinden. Van 6 tot en met 14 december 2014 strijden acht professionele kunstenaars van over de hele wereld bij SculpturePark om de wereldtitel in de categorie ‘miniatuur zandsculpturen bouwen’. Het publiek kan het WK bij SculpturePark live volgen.

Het thema van het WK luidt ‘World Wide Christmas’. Zoals bekend wordt Kerst over de hele wereld op verschillende wijzen gevierd. Dat moet terug te zien zijn in de sculpturen. De kunstenaars werken per persoon op twee tafels van 1.10x1.30 meter en één tafel van 0.80x1.30 meter. Per tafel hebben ze de beschikking over 500 kilo zand. De kunstenaars krijgen één verplichte opdracht (nader bekend te maken) en twee vrije opdrachten.

Wilfred Stijger, die als artistiek leider verantwoordelijk was voor de grootste indoor expositie ter wereld in SculpturePark, ‘De Hondsrug verbeeldt’, staat aan het hoofd van de vakjury. De andere juryleden worden binnenkort bekend gemaakt. Op 14 december 2014 heeft deze jury de zware taak om een van de kunstenaars tot wereldkampioen uit te roepen. Alle sculpturen zijn vanaf 14 december 2014 tot en met 30 januari 2015 te zien in de expositie ‘World Wide Christmas’.

 Bezoek www.sculpturepark.nl

WK miniatuur zandsculpturen bij SculpturePark
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.