Beleef het kerstverhaal bij Catharijneconvent


-advertentiepositie-



Beleef het kerstverhaal bij Catharijneconvent

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kerst komt tot leven op de familietentoonstelling Beleef het kerstverhaal! in Museum Catharijneconvent. Er is van alles te doen en te zien voor jong en oud. Bekende Nederlanders, zoals Aaf Brandt Corstius, Stijn Fransen, Marcel van Roosmalen en Frits Huffnagel lezen hun favoriete kerstverhaal voor, er zijn theatervoorstellingen van Aluin en de achttiende-eeuwse Napolitaanse kerststal is weer in volle glorie te bewonderen. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen. Voor hen zijn er allerlei activiteiten als het levensgrote spel ‘Reis mee naar Bethlehem’, knutselen, een kerstspeurtocht en ze kunnen zich verkleden als Jozef en Maria en plaats nemen in de kerststal met echte dieren.

In het weekend en tijdens de kerstvakantie zijn er voorstellingen van theatergroep Aluin. Drie acteurs nemen de bezoekers op grappige en ontroerende wijze mee in het kerstverhaal.

De unieke collectie kerststallen van het museum staat tentoongesteld op Feest! Weet wat je viert. De symboliek en traditie van het kerstverhaal worden uitgelegd aan de hand van kunstvoorwerpen. Wat is de betekenis van de ster en de geschenken van de drie koningen en wat is de symboliek achter de kerstboom? De Napolitaanse kerststal komt tot leven door het verhaal in het nieuwe Gouden Boekje Angelino en de drie koningen, geschreven door Koos Meinderts en geïllustreerd door Annette Fienieg. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten als een kerstspeurtocht, spelletjes en een kersthanger knutselen. Of ze kunnen zich verkleden als Jozef of Maria en plaatsnemen in de kerststal. In de kerstvakantie staan er echte dieren in.

Op tweede kerstdag is er om 15.00 uur een theatervoorstelling voor volwassenen. Acteur en theaterproducent Paul van Soest speelt De man van Madonna. Hij geeft een eigen interpretatie van het kerstverhaal, waarin hij Jozef, Maria en God aan het woord laat. Het is een theatersolo vol humor en tragiek.

In het openingsweekend van 13 en 14 december zijn er allerlei kerstactiviteiten in de stad. Zo is er een ezelsbrug met echte ezels van het Domplein naar Museum Catharijneconvent.

 Bezoek www.catharijneconvent.nl

Beleef het kerstverhaal bij Catharijneconvent
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.