Weihnachtsoratorium van Bach




Weihnachtsoratorium van Bach

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ongetwijfeld de meest sfeervolle en intieme uitvoering in Nederland van dit belangrijke werk van J.S. Bach. Een toenemend aantal bezoekers uit heel Nederland geniet niet alleen van de uitvoering maar ook van de gezellige stad en haar prachtige omgeving. Het Weihnachtsoratorium in Lochem, een van de weinige plekken waar dit volledig wordt uitgevoerd maar vooral: een feestelijk begin van de Kerst.

Zes cantates
Het Weihnachtsoratorium (Kerstoratorium) is een oratorium, bestaande uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken, soms aangeduid als cantates, geschreven door Johann Sebastian Bach voor de periode van Kerst tot en met Driekoningen. De teksten zijn ontleend aan het evangelie volgens Lucas en volgens Mattheüs.

Uitvoerenden
Voor deze uitvoering werkt het Bachkoor Holland uit Leiden samen met het gerenommeerde Concertgebouw Kamerorkest uit Amsterdam en met de volgende internationaal bekende solisten: Judith van Wanroij sopraan, Barbara Kozelj mezzosopraan, Mikael Stenbaek tenor en Detlef Roth baritone. Het geheel staat onder leiding van dirigent Gijs Leenaars.

Midwinterhoorn en glühwein
Rondom het concert wordt gezorgd voor een sfeervolle ambiance. Voor aanvang van het concert zullen midwinterhoornblazers van de Midwinterhoorngroep Lochem vanaf de kerktoren de concertgangers begroeten. Na afloop van het concert worden de bezoekers door leden van de scoutinggroep Graaf Otto getrakteerd op een glas glühwein rond brandende vuurkorven.

 Bezoek www.matthauspassionlochem.nl

Weihnachtsoratorium van Bach
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.