1

Oldenzaal in Kerstsfeer




Oldenzaal in Kerstsfeer

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Aan de bestuurstafel van de Stichting “de Boeskool is Lös” werd in 1988 de fundering gelegd voor “Oldenzaal in Kerstsfeer”, een gezellige gebeurtenis in het centrum van Oldenzaal vlak voor kerstmis.

Dit alles naar aanleiding op een vraag van de toenmalige winkeliersvereniging die een sterke organisatie zocht om invulling te geven aan het toen nog sobere centrum voor de kerst. De doelstelling was om geen kerstmarkt zoals bij onze oosterburen te organiseren, maar een gezellige binnenstad te creëren met enkele kraampjes. De medewerking werd met name gezocht bij charitatieve instellingen en verenigingen die wat konden organiseren om de kas voor hun goede doel te spekken, dit in combinatie met het openstellen van de Oldenzaalse winkels.

Nu 27 jaar later
zit er weliswaar een nieuw bestuur met nieuwe gezichten, maar de doelstelling, gezelligheid in de volste zin van het woord, is nog steeds onveranderd gebleven.

Wat ooit begon met een koopzondagmiddag is nu uitgegroeid naar 3 dagen met dit jaar voor het eerst een kerstkoopzaterdag tot 21.00 uur. Het bestuur zou het liefst zien, dat dit evenement gaat uitgroeien naar een week.

Mogelijk dankzij velen
Dit alles is mogelijk door de goede samenwerking van o.a. de centrumwinkeliers, diverse sponsoren, de Bombazijn, het bestuur van de Plechelmusbasiliek, het Palthehuis, diverse serviceclubs, de media, zangkoren etc. etc.

 Bezoek oldenzaalinkerstsfeer.nl

Oldenzaal in Kerstsfeer
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.