1

Kleurrijke Verbeelding, Vilt van Flues




Kleurrijke Verbeelding, Vilt van Flues

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Flues bestaat uit 6 vrouwen: Lia v.d. Zande, Annemiek Vervuurt, Ditte Velink, Marianne v.d. Raay, Ria Dokter en Ineke Carolus. Sinds 17 jaar werken ze intensief samen. Ze maken textielobjecten, voornamelijk van handgemaakt wolvilt.
Vilt is vermoedelijk de eerste vorm van textiel die de mens vervaardigde. De uitvinding van het vilt ging het weven en breien ruimschoots voor. De oudste bewaarde viltresten dateren van ca. 6500 voor Christus en werden gevonden in Azië.

De samenwerking tussen de 6 vrouwen maakt het mogelijk om objecten te maken die van afmeting te groot en te zwaar zijn om alleen uit te voeren. Zij komen regelmatig bij elkaar om elkaars werk te bespreken en elkaar te stimuleren. Individueel werkt iedereen heel verschillend. In hun gezamenlijke werk is ieders inbreng zeer inspirerend voor het geheel.
Af en toe realiseren ze een groot project. Naast het altaarstuk “De nacht van Rixt” voor de kunstmaand Ameland 2013, heeft de groep voor de Witte Kerk in Hemrik vilten kerkbankmatten ontworpen en samen met vrijwilligers uitgevoerd. Een aantal van hen exposeert regelmatig. Dit is voor het eerst dat zij, als groep, hun werk tentoonstellen.

 Bezoek www.museumopsterlan.nl

Kleurrijke Verbeelding, Vilt van Flues
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.