1

Pinkstermarkt Brummen Jaarmarkt




Pinkstermarkt Brummen Jaarmarkt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op Tweede Pinksterdag wordt dit jaar voor de 23ste keer de traditionele Pinkstermarkt gehouden. Met circa 350 kraamhouders de grootste in de regio. De markt is verdeeld over twaalf sectoren, voor een ieder wat wils. Vanuit de boeken-, brocante- en Hip Crea & Onlinestraat komt u via het Groen- en landlevenplein op het Smaak- en Verwenplein. Daarna kunt u nog even doorstappen richting de braderie en de Klerenstraat. Het Kinderplein met haar verschillende kinderactiviteiten, de rondtrekkende artiesten met hun straattheater, de vrolijke muzikale intermezzo's en de oergezellige Foodtrucks maken deze feestdag compleet.
Een lange traditie
Al 23 jaar roert Brummen zich in het voorjaar. Mensen komen uit het hele land naar Brummen toe om elkaar te ontmoeten. De Brummenaren hebben een paar vaste punten in hun bestaan. De kermis én de Pinkstermarkt. De markt is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip bij markt minnend Nederland. Modern en bij de tijd is de markt met zijn tijd meegegaan en verbindt het de oude gezellige marktwaarden aan nieuwe verrassende deelnemers en activiteiten. Afwisseling en diversiteit zijn dan ook de sterke punten van de Pinkstermarkt en alle activiteiten in de dagen daaromheen. Tijdens de Pinkstermarkt wordt in de Andreaskerk ook het befaamde Shantykoren festival gehouden, waar verschillende koren zich laten zien en horen. Het festival is een initiatief van Shantykoor De IJsselboei uit Brummen en wordt al vele jaren geroemd om hun hoge kwaliteit en de fantastische uitsmijter die zij deze Tweede Pinksterdag samen met het dweilorkest van het Harmonie Orkest Brummen uitvoeren.
Brummen is de plek waar u geweest moet zijn tijdens het Pinksterweekend. In de buurt zijn verschillende kleine en grotere campings, bed & breakfasts, hotels en restaurants te vinden, zodat u niets van de festiviteiten hoeft te missen. Daarnaast vindt u in Brummen heel veel schitterende fietsroutes door de Veluwe, het IJsselgebied en de Achterhoek. In Brummen is er alle dagen wat te doen, er komt geen einde aan.

 Bezoek pinkstermarktbrummen.nl

Pinkstermarkt Brummen Jaarmarkt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.