Flabbedeius Venloosche Meizingmiddaag




Flabbedeius Venloosche Meizingmiddaag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Oude Venlose Vastelaovesslagers, een aantal zangers waaronder Gé van Beek en Hay en Marianne van den Ham en een Joekskepèl, maar vooral meezingend publiek.
Dat zijn opnieuw de ingrediënten van de zevende editie van de “Venloosche Meizingmiddaag” georganiseerd door Joekskepèl Flabbedeius uit Venlo. Na een reeds zeer succesvolle eerste editie in 2009, wordt deze traditie in Venlo voortgezet.

Het idee voor deze middag is ontstaan na het uitkomen van de cd “Jocus in ein duuëske”. De oude, vaak nog krakende, opnames met de “Jocus Hofkepèl”, de Venlose Hofzengers en meezingende mensen bezorgden een aantal leden van Flabbedeius behoorlijk kippenvel. Daaropvolgend kwam men op het lumineuze idee deze sfeer van weleer weer terug te brengen in Venlo.

Tijdens deze “Meizingmiddaag” zal Joekskepèl Flabbedeius ca. 30 oude Venlose vastelaovesnummers ten gehore brengen en is het de bedoeling dat het publiek heerlijk meezingt met deze oude liedjes. Liedjes als Meuderke leef, Venlo am Rhein, Ut Benkske, De late, Op de Parade, etc. Het zijn voornamelijk liedjes uit de vorige eeuw, zelfs van vóór 1990, geschreven door illustere personen waaronder Frans Boermans, Tuur Luxembourg en Giel Aerts. Iedereen krijgt bij binnenkomst een tekstboekje met de teksten van alle liedjes en kan dus lekker meezingen.

Deze “Meizingmiddaag” vindt plaats op zondag 11 januari 2015 om 14.00 uur in café “d’n Dorstige Haen” aan de markt in hartje Venlo. De entree is vrij en vol is vo

 Bezoek www.flabbedeius.nl

Flabbedeius Venloosche Meizingmiddaag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.