1

Over Oorlog en Vrede - Bevrijdt?!




Over Oorlog en Vrede - Bevrijdt?!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Over Oorlog en Vrede
Abject antisemitisme en racisme hebben zich meteen ook na de Tweede Wereldoorlog weer in velerlei hoedanigheden en varianten geopenbaard. In documentaires, films, gedichten, kunstwerken, muziek, romans en toneelstukken hebben geëngageerden telkens getracht om op de raadselachtige werking van de onlosmakelijk met elkaar verbonden begrippen goed en kwaad, oorlog en vrede artistiek te reflecteren. Op Over Oorlog en Vrede tonen 18 beeldend kunstenaars hun persoonlijke betrokkenheid bij de condition humaine.
Deelnemende kunstrenaars: Armando, Jef Diederen, Wim de Haan, Aad de Haas, Frank van Hemert, Anselm Kiefer, Michael Kiernan, Mathieu Knippenbergh, Hans Kuijs, Ger Lataster, Raquel Maulwurf, Thom Puckey, Joseph Semah, Ton Slits, Pierre van Soest, Shinkichi Tajiri, Julia Winter en Hans de Wit.

Bevrijdt?!
In 2015 is het 70 jaar geleden dat Venlo bevrijd werd. Wat betekent dat in deze tijd, bevrijd zijn? Wat voor bevrijdingen heeft ieder van ons meegemaakt? Zou je daar vorm aan kunnen geven via een foto, verhaal of tekening? Of is er misschien een object dat jouw persoonlijke bevrijding symboliseert? De presentatie zoekt specifiek naar het gezicht van de bevrijding in Venlo.
Zo worden een speciaal voor de tentoonstelling gemaakte film van Tanja Nabben, foto-activiteiten van de Nederlandse Fotovakschool Venlo o.l.v. Brendan van den Beuken en culturele workshops van het Kunstencentrum Venlo beurtelings getoond in de educatieve ruimte van het museum.

 Bezoek www.vanbommelvandam.nl

Over Oorlog en Vrede - Bevrijdt?!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.