Ravels Pianotrio met Zlata Chochieva


-advertentiepositie-



Ravels Pianotrio met Zlata Chochieva

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Trio Spiegel , Zlata Chochieva (Piano), Haik Kazazyan (Viool), Nikolay Shugaev (Cello) Enescu - Srnade lointaine , Ravel - Pianotrio in

Ravels Pianotrio
Maurice Ravel schreef zijn Pianotrio op de drempel van de Eerste Wereldoorlog. Hij haastte zich het werk af te maken zodat hij in het Franse leger kon dienen. Ravels Pianotrio staat te boek als een meesterwerk. Technisch vraagt het werk het uiterste van de musici, en muzikaal verenigt het alles waar Ravel voor staat, inclusief zijn Baskische achtergrond. Het Russische Trio Spiegel met pianist Zlata Chochieva in de gelederen, combineert Ravels Pianotrio smaakvol met trio’s van Enescu en Tsjaikovski.

Zlata Chochieva
Zlata Chochieva is geen onbekende in Nederland. In 2013 gaf ze nog een bejubeld solorecital in de Kleine Zaal. Chochieva, die volgens velen geldt als een van de grote pianisten van de nabije toekomst, is deze keer met haar ‘onmiskenbaar Russische spel vol robuustheid en warmte’ (Gramophone) het hart van het Trio Spiegel. Met haar Russische collega’s Haik Kazazyan en Nikolay Shugaev, geeft ze Ravels Pianotrio ongetwijfeld een bijzondere klank en kleur.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Ravels Pianotrio met Zlata Chochieva
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.