Lezing: Hoe schrijf je een familiegeschiedenis?


-advertentiepositie-



Lezing: Hoe schrijf je een familiegeschiedenis?

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 6 februari geeft Marijke Hilhorst, journaliste, columniste, schrijfster en publiciste, een lezing bij Nieuw Land in Lelystad over het schrijven van een familiegeschiedenis. Een interessante lezing met diverse tips over onder andere hoe je informatie kunt inwinnen en hoe je bepaalde zaken het beste kunt beschrijven zonder te verdrinken in de informatie. De lezing is op vrijdag 6 februari en begint om 14.00 uur. Reserveren via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl ovv ‘lezing 6 februari’. Leden van de bibliotheek krijgen op vertoon van biebpas 50% korting op entreeprijs.

Ieder familieverhaal is de moeite waard om op te schrijven en door te geven aan de volgende generatie. Niet alleen meeslepende gebeurtenissen, juist ook de alledaagse dingen geven een beeld over het leven van voorouders. Het schrijven van een familiegeschiedenis gaat ook voor een groot gedeelte over jezelf, tentslotte ben je als schrijver van je eigen familiegeschiedenis een kind van. Het interesseert, omdat het juist familie is. Maar hoe schrijf je een familiegeschiedenis, hoe verzamel je informatie en welke informatie is interessant voor de lezer?

Marijke Hilhorst schreef o.a. voor NRC Handelsblad en Vrij Nederland en is tegenwoordig verbonden aan Elsevier. Hilhorst debuteerde in 1999 met het boek over haar ouders in ‘De vader, de moeder en de tijd’ . Naar aanleiding van haar boek kreeg Hilhorst vele vragen over het schrijven van een familiegeschiedenis wat resulteerde in workshops, lezingen en uiteindelijk het boek ‘Hoe schrijf je familiegeschiedenis?’. Hilhorst komt vertellen over haar ervaringen in het schrijven van familiegeschiedenis en zij geeft veel tips voor aanpak om een eigen familiegeschiedenis schrijven.

Foto: gezin voor de deur van hun nieuwe woning, kamp Nagele in Noordoostpolder. Bron: Nieuw Land

 Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl

Lezing: Hoe schrijf je een familiegeschiedenis?
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.