Voorjaarsvakantie: Beestenboel


-advertentiepositie-



Voorjaarsvakantie: Beestenboel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De voorjaarsvakantie wordt een beestenboel! Ontdek alles over snavels, vreemde dieren en haaientanden in de specials of ga op een spannende skelettentour.

Jeugdlab
Ga lekker zitten op de spijkerbank, draai de kranen van de douche open of stop je hand in de snoepdoos. In het Jeugdlab kun je allerlei X-perimenten doen die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Maar let op! Niet alles is wat het lijkt...
Er is heel de vakantie een jeudlaborant aanwezig om je op weg te helpen.

Museumspecials thema: Dieren!
Dagelijks om 12.30 en 15.30 uur
In de museumspecials gaan de bezoekers samen met een Jeugdlaborant op onderzoek uit om spannende vragen te beantwoorden. Ontdek alles over snavels, vreemde dieren en het gebit van een zeewolf.

Hoe lang was de haai?
21 feb t/m 1 maart, 14.00 uur
Kun jij aan de hand van een haaientand inschatten hoe groot de haai is geweest? Onderzoek samen met een expert hoe je aan de hand van een tand kunt inschatten hoe groot de haai is geweest. Zet je tanden erin!

Cinema Animale Kids: Hoe wordt een mens een vogel? (7+)
26 februari, 2015, 14.30 uur
In Filmtheater 't Hoogt kun je een kindercollege volgen en vervolgens kijken naar de kinderfilm Iep! In de film Iep! blijkt het personage Vliegeltje te kunnen vliegen als een vogel, waarom kunnen mensen eigenlijk niet vliegen? Conservator Paul Lambers gaat met de kinderen (7+) op onderzoek uit om deze vraag te beantwoorden.
Locatie: Filmtheater ’t Hoogt. Koop hier je tickets

Skelettentour
Weet jij hoe jet skelet van een oerreptiel eruitziet? Of van een nijlpaard en een… kiwi? Deze spannende speurtocht leidt je langs de engste, grootste en meest bijzondere skeletten van het Universiteitsmuseum. Durf jij het aan.
Voor € 2,- kun je de speurtocht bij de receptie ophalen.

Vroege vogels: open om 10 uur
21 feb t/m 1 maart
Kan je niet wachten? In de voorjaarsvakantie kun je extra vroeg op onderzoek uit. Het museum gaat iedere dag om 10.00 uur open.

 Bezoek www.universiteitsmuseum.nl

Voorjaarsvakantie: Beestenboel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.