1

Nishe Presents Gery Mendes


-advertentiepositie-



Nishe Presents Gery Mendes

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nishe Presents Gery Mendes
The Breakfast Club

Op zondag 1 maart staat Rotterdamse legende Gery Mendes naast Nishe op het podium. Verwacht een middag waar je je nodige soulfood kunt halen, zowel letterlijk, met een uitbreide brunch vanaf 13.00 uur, als figuurlijk, met soul en hiphop die je raken.

Nishe
Nishe is sinds de start van haar vorige muzikale project, Jagged Soul, een household name in de Rotterdamse soulscene. Met Jagged Soul speelde ze op talloze podia en festivals, zoals North Sea Jazz, World Port Jazz, Rotterdam Import, Popkomm, Amsterdam Dance Event en Eurosonic. Afgelopen februari verscheen haar eerste soloalbum: The New Me. Op dit album, waarvoor ze samenwerkte met artiesten als Shirma Rouse, Budy Mokoginta, Pink Oculus en Unorthadox, vind je een mix van zelfgeschreven indie-, soul-, electro- en hiphopnummers. De eerste single van The New Me kon je de afgelopen maanden regelmatig voorbij horen komen op Sublime FM en Radio 6. Binnenkort verschijnt de tweede single.

Gery Mendes
Zeven jaar na de release van zijn album This is not an album, this is a phase, verscheen afgelopen april Mendes’ meest recente plaat, Caminho. Caminho, Portugees voor 'weg', staat voor de muzikale reis en vooral de muzikale groei die hij de afgelopen jaren gemaakt heeft. Zijn soulvolle, rauwe hiphop heeft zich ontwikkeld tot een bijzondere mix van singer-songwriter, jazz en zelfs rock, maar hiphop is uiteraard nog steeds onmiskenbaar aanwezig.
Mendes stond al op diverse festivals in binnen- en buitenland, zoals North Sea Jazz Festival, Oerol, Couleur Café (België) en Cultura Urbana (Spanje), speelde in de Nederlandse film Carmen van het Noorden en de theatervoorstelling Nina Simone (A)live en toerde intensief met de musicals Buddy, The Buddy Holly Story en Flashdance.

Line-up:
Gery Mendes: zang
Nishe: zang
Eddie Kuijpers: bas
Philipp Ernsting: drums en sequence
Bruno Ferro Xavier da Silva: bas, gitaar en elektronica
Eni­Less: turntables

Wanneer: zondag 1 maart 2015
Aanvang: 15.30 uur (start brunch: 13:00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 23,- (brunch en concert) / € 8,- (pre-sale, alleen concert) / € 11,- (door, alleen concert)
CJP: € 7,- (pre-sale, alleen concert) / € 9,- (door alleen concert)
Tickets: https://bird.stager.nl/web/tickets/26203
Meer info: www.bird-rotterdam.nl

 Bezoek www.bird-rotterdam.nl

Nishe Presents Gery Mendes
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.