1

Internationaal Strip Festival Rotterdam


-advertentiepositie-



Internationaal Strip Festival Rotterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Eerste editie van het ‘Internationaal Stripfestival Rotterdam’

Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart wordt op het Noordereiland het eerste
‘Internationaal Stripfestival Rotterdam’ georganiseerd. Niet zomaar een stripbeurs, maar een waar festival! In de zalen van het prachtige Hulstkampgebouw vind je vele stands van uitgevers, stripspeciaalzaken, magazines en verzamelaars, met stripboeken, comics, zeefdrukken, origineel artwork en figurines. Voor elk wat wils, want allerlei genres kom je er tegen: humor, avontuur, SF, fantasy, graphic novels, manga en small press. Verwacht ook nieuwe uitgaves en beursprimeurs.

Daarnaast is er een opmerkelijk lange lijst internationale en Nederlandse striptekenaars, scenaristen en inkleurders aanwezig. De bezoeker kan, met een signeerticket, een tekeningetje laten maken in een door die tekenaar gemaakt stripboek. Je kunt zo de tekenaars van dichtbij aan het werk zien en vragen stellen. Leerzaam voor beginnende tekenaars en leuk voor de fans. De ook volop aanwezige beginnende tekenaars uit Rotterdam en verre omstreken kunnen bij bekende auteurs feedback krijgen op hun werk. Bovendien kunnen ook zij hun werk presenteren aan de bezoekers.

Op het ‘wintertuin’-podium worden tekenaars en scenaristen geinterviewd door Kees de Boer en Roel Pot. Het publiek kan reageren en vragen stellen, terwijl een sneltekenaar ter plekke op een ‘flap over’ reageert. Er zijn tekenwedstrijdjes, demonstraties van auteurs en een striptekenworkshop. Tussendoor is er live muziek en draait dj Robert van der Kroft aka “the plastic fantastic time machine” sfeerverhogende plaatjes. Kortom, een festival voor jong en oud. Kijk voor de aanwezige uitgevers en auteurs en het complete programma op www.stripfestivalrotterdam.nl
Lokatie: het Hulstkamp gebouw, Maaskade 120. Beide dagen vanaf 10:00.
www.stripfestivalrotterdam.nl

 Bezoek www.stripfestivalrotterdam.nl

Internationaal Strip Festival Rotterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.