Kunsttentoonstelling: We See What We See. Het wezen van een landschap.




Kunsttentoonstelling: We See What We See. Het wezen van een landschap.

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zoals ieder voorjaar staat het (militaire) landschap rond het Kunstfort centraal. In de tentoonstelling We See What We See (werktitel) zoomen deelnemende kunstenaars Edwin Zwakman en Maurice Bogaert in op de specifieke bijzonderheden van het militaire landschap, dat de Haarlemmermeer doorkruist. Het kunstmatige, mens-gemaakte van de Geniedijk, in feite van de gehele polder, weerspiegelt zich in de maquettes van de kunstenaars Zwakman en Bogaert. Wij zien wat wij zien () krijgt een nieuwe betekenis, want: Is dat wat wij zien nu een afbeelding van het landschap of het echte landschap, of het landschap dat wij graag zouden willen zien en ervaren? Pragmatisch en functioneel of eerder naturalistisch en romantisch, geschikt voor recreatie ondanks het drukke vliegveld op steenworp afstand of juist daarom?
Waar Edwin Zwakman de meester van de illusie is en zijn beelden tot in de details regisseert, is Maurice Bogaert gefascineerd door het ‘mens-machine’ landschap: ingenieuze constructies, die de moloch stad en land poëtisch uitbeelden. 
Eenvoudig als laterna magica, of complex als puzzel van projecties die zich in ons brein weer samenvoegt tot een groot beeld.
Het ene in een gul gebaar met als middelpunt de bezoeker, het andere zeer subtiel tot aan het ondraaglijke toe. Curator: Holger Nickisch
www.mauricebogaert.nl  www.edwinzwakman.nl

 

Kunsttentoonstelling: We See What We See. Het wezen van een landschap.
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.