Woest en Ledig


-advertentiepositie-



Woest en Ledig

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In Museum Schokland is van februari tot 1 juni Woest & Ledig te zien.
Woest & Ledig is een multimediale expositie van vier kunstenaars over hoe de zee en de zondvloed dit voormalige Zuiderzee eiland aandeden. Filmbeelden, muziek en installaties vertellen een eigentijds, caleidoscopisch verhaal, met als middelpunt de mens die zoekt naar iets dat groter is dan zichzelf.

Woest en ledig biedt de toeschouwer een unieke multimedia ervaring.

“Een moderne queeste op drooggevallen land”. Zo omschrijft videokunstenaar Pat van Boeckel de intentie van dit project. Door samen te werken met componist en zangeres La Pat (Patty Trossèl), beeldend kunstenaar Karin van der Molen en kunstenaar en dramaturg Pieter van de Pol is een ruimtelijke verbeelding gerealiseerd die de toeschouwer met alle zintuigen onderdompelt in het werk. Een vloot van geurend hooi, ongepolijste, ruwe iconen en een vloed van stoelen dwars door de muren van pastorie en kerk heen verwijzen naar menselijke kwetsbaarheid en veerkracht. Als de zondvloed waar de videowerken van Van Boeckel én de muziek van Trossèl zo poëtisch naar verwijzen voorbij is, zijn de mensen op de foto’s van Van der Molen ‘nieuw’ en ‘naakt’. Of, zoals een zoals een in wilgentenen vervatte tekst zegt: “Ze schamen zich niet. Ze zijn bewust geworden.”

Live optredens

Tijdens de tentoonstelling is er een reeks live optredens van zangeres La Pat (Patty Trossèl), waarbij de lange versie van de films worden vertoond. Intieme voorstellingen in twee delen. Wie aan de ene kant van de kerk zit ziet en ervaart iets anders dan diegenen die aan de andere kant zitten. Na de pauze wisselt het publiek van plaats, waardoor perspectief en interpretatie veranderen. De speeldata zijn van eind maart tot eind mei.

Waar en wanneer

* Plaats: Museum Schokland, Middelbuurt 3, 8319 AB Schokland

* Periode: 1 februari tot 1 juni 2015

* Live-optredens: zaterdag 28 maart 20.00 uur, zondag 29 maart 16.00 uur, vrijdag 24 april 20.00 uur, zaterdag 25 april 20.00 uur, zondag 26 april 16.00 uur, vrijdag 1 mei 20.00 uur, zaterdag 2 mei 20.00 uur, zondag 3 mei 16.00 uur, vrijdag 22 mei 20.00 uur, zaterdag 23 mei 20.00 uur, zondag 24 mei 16.00 uur. Kaarten kosten € 12,50. Ze zijn te reserveren via tel: 0527-251396 of info@museumschokland.nl

 Bezoek www.museumschokland.nl

Woest en Ledig
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.