1

Edsart Udo de Haes


-advertentiepositie-



Edsart Udo de Haes

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De geroemde Nederlandse flamenco meester Edsart Udo de Haes zal zijn unieke van jazz doordrenkte flamencostijl uitvoeren namens de M

De geroemde Nederlandse flamenco meester Edsart Udo de Haes zal zijn unieke van jazz doordrenkte flamencostijl uitvoeren namens de Maastricht Guitar Society.

Edsart Udo de Haes is een opvallende flamencogitarist die werkzaam is in Nederland, Spanje en tevens buiten deze landen. Zijn composities hebben een eigen taal met een rijk idioom. In zijn muziek gebruikt hij de elementen van zijn klassieke conservatoriumopleiding die in het brede flamenco-universum passen. In Spanje wordt zijn prachtige gitaarspel geprezen om de prachtig klinkende sferen die als de kou van noorden tot diep in je botten doordringen. De Nederlander wordt daar omgeschreven als de geboorte van een nieuwe flamenco, die een vloed aan tongen zal losmaken, een buitenlander die met zijn gevoelige en filosofische spel het stokje van de Spanjaarden kan overnemen.

Door Het Parool verklaard als ‘het topje van wat de Nederflamenco te bieden heeft’, Edsart Udo de Haes is momenteel een van de creatiefste flamencogitaristen in Nederland. In eerste instantie aangetrokken door de kracht, virtuositeit en diepgang van flamenco, verruilde Edsart Udo de Haes zijn carrière als klassiek gitarist voor een studie flamenco in Spanje, waar hij werd onderwezen door docenten als Jeronimo Maya en Miguel Angel Cortes. Edsart Udo de Haes voert een dynamische, moderne vorm van flamenco op die sterk is beïnvloed door jazz en houdt tegelijkertijd stevig vast aan de flamencotradities van Zuid-Spanje. 

 Bezoek www.maastrichtsuitburo.nl

Edsart Udo de Haes
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.