Van huis en haard - verlengd!


-advertentiepositie-



Van huis en haard - verlengd!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De tijdelijke tentoonstelling ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’ in het Airborne Museum is verlengd tot en met februari 2016. De tentoonstelling, die het verhaal vertelt over de evacuatie van Arnhem en omgeving in september 1944, ontving lovende reacties van het publiek.

‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’
In september 1944, na de Slag om Arnhem, beveelt het Duitse opperbevel de complete evacuatie van de bevolking van Arnhem en omstreken. De tentoonstelling ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’ vertelt het ingrijpende verhaal van deze vluchtelingen en hun belevenissen tijdens de evacuatie, de bevrijding elders in mei 1945 en hun terugkeer huiswaarts in de periode erna.

Indrukwekkend, aangrijpend en emotioneel. Een paar reacties van het publiek na een bezoek aan de tentoonstelling. Dit grotendeels onbekende deel van de oorlogsgeschiedenis maakt veel los bij bezoekers. Kinderen vragen hun grootouders hoe zij hun terugkeer in een verwoeste stad hebben ervaren. Britse bezoekers zijn verbaasd en geraakt over het burgerleed tijdens de Slag om Arnhem. Meer dan 86.000 mensen bezochten ‘Van Huis en Haard – Airborne Memories’ sinds de opening op 25 april 2014.

 Bezoek www.airbornemuseum.nl

Van huis en haard - verlengd!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.