1

Huishoudbeurs Museum




Huishoudbeurs Museum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Al sinds de eerste editie in 1950 maken bezoekers van de Huishoudbeurs kennis met innovaties in huishoudelijke apparatuur. Deze innovaties hebben ons huishouden zichtbaar veranderd. Kun je je voorstellen dat een normale koelkast vroeger maar liefst 120 kilo woog? En wie kent nog de kraantjeskan uit 1965 of de verchroomde boterwarmer? Op verzoek van de jarige Huishoudbeurs heeft Science Center NEMO in het Huishoudbeurs Museum een tentoonstelling samengesteld met mooie, bijzondere apparaten en technologische innovaties van de afgelopen decennia.

Voor de oudere bezoeker een feest van herkenning, maar voor de jongere bezoeker voornamelijk een kennismaking met de geschiedenis van deze apparaten. Via feiten en historisch film- en beeldmateriaal ontdek je meer over de ontwikkeling van huishoudelijke apparaten. Wist je bijvoorbeeld dat “het buikje” de bijnaam is van de eerste Nederlandse stofzuiger? Het eerste commerciële televisietoestel in Nederland kreeg de bijnaam “Hondenhok”.

De tentoonstelling met ruim 50 objecten uit de omvangrijke NEMO Erfgoedcollectie is te zien in het Huishoudbeurs Museum van 21 februari tot en met 1 maart 2015 in hal 6.

 Bezoek www.huishoudbeurs.nl

Huishoudbeurs Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.