1

Vertoning VPRO Kort & Klein!




Vertoning VPRO Kort & Klein!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Filmhuis Lumen vertoont drie korte, bekroonde jeugdfilms, gemaakt voor tv (VPRO kort & klein), maar nu achter elkaar te zien op het grote doek. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. (3x25 minuten)


ALLES MAG
De elfjarige Tygo uit Brabant houdt vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam een spreekbeurt over Carnaval.Wat begint als een algemene uitleg over het feest, loopt uit op een persoonlijk verhaal dat steeds schrijnender wordt.
Steven Wouterlood, BIND film NL 2014 25min
* Winnaar Cinekid Kinderkast Fictie (Juryprijs), winnaar Emmy Award, winnaar Oberhausen International Short Film Festival en TIFF Kids Adult Jury Award*


MUNYA IN MIJ
De zware Munya van tien probeert op haar dagelijkse route naar de Turkse supermarkt tevergeefs het bankje met pesters te ontwijken. Tot ze zich op een dag realiseert dat ze zich niet moet verbergen. Ze moet zich juist laten zien.
Mascha Halberstad, Viking film NL 2014 25min
* Winnaar Cinekid Gouden Kinderkast, geselecteerd voor TIFF Kids 2015, nominatie Emmy Award 2016 *
Trailer:https://vimeo.com/105694087


JOHNNY BAKRU
De tienjarige Rose leidt een gelukkig leven samen met haar stoere moeder, vier leuke broers en een limousine. Tot het moment waarop de charmante volkszanger Johnny Ster opduikt en Rose’s moe-der stapelverliefd op hem wordt. Rose ziet als enige wat niemand anders ziet: Johnny Ster is geen ‘ster’, maar een bakru die haar moeder betovert. Aan Rose om alles op alles te zetten.
Ineke Houtman, Revolver Film NL 2014 25min

 Bezoek www.filmhuis-lumen.nl

Vertoning VPRO Kort & Klein!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.