Fietsen: 24-uursrace Circuit Zandvoort


-advertentiepositie-



Fietsen: 24-uursrace Circuit Zandvoort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

de wedstrijd waar heldendom en drama elkaar afwisselen en triomf en nederlaag dicht bij elkaar liggen. Stel u voor: 24 uur lang zo hard mogelijk rijden op een racefiets over het 4,3 km lange circuit van Zandvoort! Overdag en in het holst van de nacht. Bij droog en nat weer of bij harde wind. Het heeft een zekere romantiek. Hard werken is het echter ook. Elke ronde opperste concentratie om de 13 bochten optimaal te nemen. Elke ronde op de pedalen staan om de 15 m hoge ‘Hunserug’ en het oplopende baangedeelte tussen de ‘Slotemakerbocht’ en het ‘Scheivlak’ te bedwingen. Elke ronde rekening houden met het heel houden van de techniek en verdelen van je krachten. Om met ‘24h van Le Mans’-winnaar Jan Lammers te spreken: “Een 24 uursrace kun je niet alleen winnen, maar wel alleen verliezen.”

Er zijn vijf officiële categorieën voor de 24 uurs wedstrijd namelijk:
Solisten: racefiets of fixie
Sportklasse: team van maximaal 4 personen, race fietsverplicht
Toerklasse: team van maximaal 8 personen, vrije fiets keuze
Damesteam: team van 3 – 8 dames, vrije fiets keuze
Bedrijfsteam: team van maximaal 8 personen, vrije fiets keuze
24 uur met je fietsgekke collega’s onafgebroken fietsen
Bedrijven kunnen tot acht collega’s met ‘goeie benen’ inschrijven voor de 24-uursrace van Cycling Zandvoort.

De race gaat op zaterdagmiddag om 13:00 uur van start en finisht 24 uur later op zondagmiddag eveneens om 13:00 uur. Het is de bedoeling dat elk team onafgebroken 24 uur lang fietst, waarbij de teamleden elkaar naar eigen inzicht en zo vaak zij willen kunnen afwisselen.
Deelname aan de 24-uursrace is het gedroomde teambuilding event waarbij binnen een eigen bedrijfsklassement wordt gestreden. Collega’s kunnen hun bedrijfsteam komen aanmoedigen en de sfeer van dit brede en unieke sportevenement meebeleven: Iedereen gaat er voor de volle 100% voor! Tussendoor kan men genieten van de sportieve atmosfeer, de gezelligheid en nog veel meer.

De bedrijfsteams hebben deelnemersaantallen van minimaal drie en mogen maximaal uit acht fietsers bestaan. Het team draagt de naam van het bedrijf dat zich inschrijft. Per teamlid betaalt het bedrijf € 150,- p.p. of € 1.000,- voor een volledige ploeg. Prijzen gelden exclusief BTW. Deelnemende teams kunnen rekenen op:
- 24 uur catering in de VIP ruimte (incl. drank),
ontvangst op zaterdagochtend,
4-uurtje op zaterdagnamiddag,
buffet op zaterdagavond,
versnaperingen tijdens de nacht,
ontbijt op zondagmorgen.

 Bezoek www.behindthebeach.nl

Fietsen: 24-uursrace Circuit Zandvoort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.