1

Marc Albrecht dirigeert Bruckners vitale Zesde




Marc Albrecht dirigeert Bruckners vitale Zesde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nederlands Philharmonisch Orkest , Marc Albrecht (Dirigent), Franois-Frdric Guy (Piano) Berg - Sonate, op. 1 (ork. T. Verbey) , Liszt -

Marc Albrecht en Bruckner
Op zijn dertiende kreeg Marc Albrecht de partituur van La traviata. Een wat ongewoon, maar logisch kerstcadeau. Albrecht ging vaak mee naar zijn vaders werk als dirigent bij de Staatsoper Hannover. En koos al jong hetzelfde pad. Als chef van het Nederlands Philharmonisch Orkest leidt hij vanavond Bruckners Zesde symfonie. De eerste die Bruckner niet eindeloos herschreef. Sterker nog, hij noemde hem zijn ‘keckste’ symfonie: de vrolijkste en brutaalste. Vanaf de eerste maten is deze minst bekende Bruckner-symfonie actief, compact en prikkelend.

Liszt
De fascinerende pianist François-Frédéric Guy speelt een concert van Liszt dat op zijn lijf geschreven lijkt. Liszt schaafde meer dan twintig jaar aan zijn Tweede pianoconcert. Juist daardoor laat het concert zoveel aspecten van hemzelf en van de piano zien. Virtuoze bravoure, maar ook de poëtische, vrije kant die de wat oudere Liszt kenmerkte. Muziek die een spectaculaire reeks transformaties doormaakt.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Marc Albrecht dirigeert Bruckners vitale Zesde
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.