Bataviawerf Opstapdagen


-advertentiepositie-



Bataviawerf Opstapdagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ervaar een unieke zeilbelevenis!
Dwarsgetuigd zeilschip Bounty biedt gedurende de zomerperiode van 8 juli tot 30 augustus in samenwerking met de Bataviawerf een speciale zomeractie ‘Bataviawerf Opstapdagen’ voor jong en oud. Met dit arrangement kunt u op woensdag tot en met zondag uw bezoek aan de Bataviawerf of Batavia Stad combineren met 2 uur varen op een echt authentiek zeilschip, waarmee u op een luxe en comfortabele manier de oude VOC tijden kan herbeleven.

Al met al een prachtig dagje uit! Per dag zijn er 2 afvaarten mogelijk, te weten om 12 of 15 uur. U kunt dan de keuze maken uit de volgende mogelijkheden; Alleen zeilen ticket, voor als u de werf al eens heeft bezocht of het combiticket met 5 euro kassa voordeel. Met het laatstgenoemde ticket gaat u eerst terug naar de 17e eeuw en ziet u hoe er wordt gebouwd aan replica’s van VOC schepen de 'Batavia' en de 'Zeven Provinciën' met daarbij uiteraard de stoere verhalen over het leven aan boord. Zeilschip Bounty ligt direct langszij de steiger van de Bataviawerf en met dit schip gaat u op een veilige manier met 9 zeilen (405 m2 zeiloppervlak) en 114 lijnen ervaren hoe er vroeger op de oude VOC schepen werd gezeild en kunt u de opgedane kennis van de werf in de praktijk gaan brengen.

Hoe ziet dit bijzondere arrangement eruit?
Nadat u aan boord komt van deze prachtige 2 mast brigantijn wordt u gastvrij ontvangen door de crew met een welkomst drankje. Nadat iedereen aan boord is volgt er een kort palaver (informatie), waarbij u snel bekend wordt gemaakt met het schip en de veiligheidsvoorschriften. Kinderen die niet kunnen zwemmen ontvangen verplicht een zwemvestje. Kort na het palaver zullen de trossen los gemaakt worden en zal er uitleg / informatie gegeven worden hoe men vroeger op de oude VOC schepen zeilde. Stap voor stap mogen jong en oud meehelpen om de zeilen te plaatsen. Het is niet verplicht om mee te helpen, want de passieve meezeiler mag uiteraard ook meekijken hoe anderen het werk doen en genieten van de elementen, zon, wind en water. Aan boord is een bar en hier kunt u een heerlijk hapje of drankje bestellen.

Speciaal voor kinderen is dit een extra belevenis. Zij krijgen de mogelijkheid om actief mee te helpen en voor de kapiteins in spé is het zelfs mogelijk om het schip te besturen. Daarbij mogen kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd, waarbij zij leuke prijzen van de Bataviawerf kunnen winnen. Wilt u deze prachtige ervaring ook beleven? Wij bieden de volgende arrangementen aan;

Alleen zeilen ticket:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar: €12,-
Vanaf 13 jaar en ouder: €24,-

Combiticket: Zeilen in combinatie met Bataviawerf bezoek met 5 euro korting
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar: €15,-
Vanaf 13 jaar en ouder: €30,-

 Bezoek www.zeilschipbounty.nl

Bataviawerf Opstapdagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.