Mozart-drieluik met Ronald Brautigam


-advertentiepositie-



Mozart-drieluik met Ronald Brautigam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Die Klner Akademie , Michael Willens (Dirigent), Ronald Brautigam (Piano) J. Haydn - Symfonie nr. 44 in e 'Trauer-Symphonie'

Ronald Brautigam
Pianist Ronald Brautigam en Die Kölner Akademie zitten voorlopig aan elkaar vast. Met veel plezier overigens: samen nemen ze alle 27 pianoconcerten van Mozart op. Een van de eerste is een favoriet van Brautigam: het Negende pianoconcert, 'Jeunehomme'. ‘Omdat het zo avontuurlijk is,’ vertelt hij in een interview. ‘Destijds zelfs risqué.’ Vanwege de frisse, inventieve klank en het feit dat de piano al vanaf maat twee meedoet. Een echt showstuk dat Mozart zelf ook vaak uitvoerde.

Mozart
Aan Mozarts Twaalfde pianoconcert, dat Brautigam vandaag ook speelt, hangt een mooi verhaal. Mozart had bedacht dat hij zijn bladmuziek bij inschrijving ging verkopen. Voor vier dukaten kon je een concert komen halen. Veel animo was er niet. Mensen wilden veel liever Mozart horen spelen dan zelf aan de slag. Zijn Twaalfde bevat een citaat van de enkele jaren eerder overleden Bach. Evengoed is het sprankelend en fris. ‘Een vrolijk midden tussen te zwaar en te licht,’ aldus Mozart zelf.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Mozart-drieluik met Ronald Brautigam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.