Guitar Freaks: Katona Twins van klassiek tot Queen


-advertentiepositie-



Guitar Freaks: Katona Twins van klassiek tot Queen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Katona Twins Falla - Danza del molinero (uit 'El sombrero de tres picos') , Katona - Butterfly , Katona - Guitar Rave , Albni

Katona Twins
Charmant, gevat en energiek: zomaar wat persmeningen over The Katona Twins. Maar boven alles zijn deze twee broers virtuoos. Uit hun gitaren halen ze moeiteloos een heel orkest, dat muziek uit alle genres combineert. De Hongaarse Katona Twins hebben een Duits paspoort en wonen in Liverpool. Hun muzieksmaak is net zo internationaal. Dat is te horen op hun laatste cd Guitar Freaks. Vandaag kiezen de mannen voor een Spaans tintje.

Klassiek & pop
Met hun samensmelting van klassieke en populaire stijlen, treden The Katona Twins in prima voetsporen. Ook Manuel de Falla deed dat al. In zijn El amor brujo verwerkte hij muziek van Andalusische zigeuners. De broers Katona bewerkten de meest gepassioneerde delen voor gitaar. Maar ze spelen ook Queens Bohemian Rhapsody Рbij The Katona Twins klinkt het extra boh̩mien. Met Alb̩niz reist het duo af naar Mallorca en Cordoba. Spanish Guitar Freaks? Doe ons nog maar een sangria!

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Guitar Freaks: Katona Twins van klassiek tot Queen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.