Celloklassiekers in recital Raphael Wallfisch


-advertentiepositie-



Celloklassiekers in recital Raphael Wallfisch

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Raphael Wallfisch (Cello), John York (Piano) Debussy - Sonate in d , Beethoven - Sonate in A, op. 69 , R. Schumann - Adagio und Allegro

Raphael Wallfisch
De gevierde Britse cellist Raphael Wallfisch bracht meer dan zeventig cd’s uit. Met daarop vrijwel het hele repertoire voor cello. En meer: Wallfisch speelt ook graag cellobewerkingen van stukken voor andere instrumenten. Zoals Schumanns Adagio und Allegro, oorspronkelijk voor hoorn en piano. Maar misschien klinkt het werk wel nog romantischer en extatischer op cello. De pianopartij is voor John York, al tientallen jaren de vaste duopartner van Wallfisch. Uit hun zeer brede recitalrepertoire kiezen ze vandaag de mooiste celloklassiekers.

Celloklassiekers
In een interview vertelde Raphael Wallfisch dat in Debussy’s Sonate altijd doorklinkt hoe de uitvoerder zich die dag voelt. En dat het werk dus ook altijd weer anders en nieuw is. De korte, compacte Sonate laat heel het brede klankspectrum van de cello aan bod komen. Dat geldt ook voor Beethovens Sonate in A, een sonoor en roerend tweegesprek. En voor Brahms, die vanaf de vurige start van zijn Tweede sonate de luisteraar naar binnen trekt.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Celloklassiekers in recital Raphael Wallfisch
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.