Alan Gilbert en de New York Philharmonic


-advertentiepositie-



Alan Gilbert en de New York Philharmonic

» Let op: deze activiteit is voorbij «

New York Philharmonic , Alan Gilbert (Dirigent) Stravinsky - Petroesjka , Sjostakovitsj - Tiende symfonie in e, op. 93 , wo 22 apr 20:1

New York Philharmonic
Contrasten bepalen dit concert van de New York Philharmonic. Opgericht in 1842 behoort het onmiskenbaar tot de ‘Big Five’, de beste vijf orkesten van Amerika. Een van de krachten van de New York Philharmonic is het combineren van spannende stukken. Zoals Stravinsky’s Petroesjka en Sjostakovtisj’ Tiende Symfonie. Twee werken vol muzikale en emotionele uitersten, waarbij je bijna vergeet te ademen.

Alan Gilbert
Als artistiek leider van de New York Philharmonic staat Alan Gilbert in legendarische schoenen. Zomaar wat voorgangers: Toscanini, Mahler, Mengelberg, Boulez en Bernstein. Gilbert groeide op met het orkest. Zijn beide ouders musiceerden er. Zelf deed hij er als kind allerhande klusjes. Nu dirigeert hij Stravinsky’s Petroesjka, een stuk vol drama en tovenarij. Broos en bruut tegelijk. Evenveel uitersten kent de Tiende symfonie van Sjostakovitsj. Het middendeel verklankt de gewelddadige persoonlijkheid van Stalin.

Dit concert maakt deel uit van Stars and Stripes in Het Concertgebouw.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Alan Gilbert en de New York Philharmonic
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.