1

Nikoli en Nederlands Kamerorkest: Vivaldi en Bach


-advertentiepositie-



Nikoli en Nederlands Kamerorkest: Vivaldi en Bach

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nederlands Kamerorkest , Gordan Nikoli (Viool/leiding), Leon Berendse (Fluit) Hndel - Concerto grosso in b, HWV 330, op. 6, nr. 12 , J.

Gordan Nikolić en Vivaldi
De Servische violist Gordan Nikolić krijgt nooit genoeg van Vivaldi’s De vier jaargetijden. Of hij het nu in Australië speelt of in Amsterdam, steeds weer ontdekt Nikolić nieuwe elementen. Die brengt hij vol enthousiasme over, aldus de Britse pers. Nikolić is aan de andere kant van het Kanaal concertmeester van het London Symphony Orchestra. Hier leidt hij met verve het Nederlands Kamerorkest. Vandaag dus in Vivaldi’s De vier jaargetijden. Een werk vol wisselende weersomstandigheden. Met wat daar bij hoort: zoemende insecten, dutjes in de zon en klapperende tanden.

Bach
Maar eerst gidst Nikolić ons door twee topbarokwerken van Bach en Händel. Bachs Tweede orkestsuite is een dynamische verzameling van dansen. Fluitist Leon Berendse kan schitteren in het razendsnelle slotdeel, de Badinerie, oftewel ‘lolletje’. Händels laatste van totaal twaalf concerti grossi is minstens zo enerverend.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Nikoli en Nederlands Kamerorkest: Vivaldi en Bach
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.