Museumweek in Nieuw Land


-advertentiepositie-



Museumweek in Nieuw Land

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van zaterdag 18 t/m zondag 26 april is het Nationale Museumweek. Een week waarin speciale museumschatten extra aandacht krijgen. Voor Nieuw Land is dat Michelle, het één na oudste skelet van Nederland. Ook vertoont Nieuw Land iedere dag oude films over inpoldering van Flevoland van bekende filmmakers als o.m. Joris Ivens en Bert Haanstra. In het weekend, op 18 en 19 april betalen bezoekers slechts 1 euro entree per persoon.

Thema van de Nationale Museumweek is: ‘Ons echte goud’. De musea die meedoen aan de Nationale Museumweek kiezen een gouden pronkstuk voor de Museumweek: een object met een bijzonder verhaal. Het pronkstuk van Nieuw Land is Michelle: het op één na oudste skelet van Nederland. Michelle is te zien in de tentoonstelling ‘OER!’ over het leven van mensen in de prehistorie in het gebied dat wij nu kennen als Flevoland.

‘Pompen of Verzuipen’ en films
De nieuwe tijdelijke familietentoonstelling ‘Pompen of Verzuipen’ gaat over Nederlanders & het water: een interessante en eeuwenoude haat-liefde verhouding. Vanaf het bouwen van de eerste boerderij op een terp, het aanleggen van dijken en de ontginning van veengebieden, tot ’s werelds grootste inpolderingsproject.

Over de totstandkoming van Flevoland zijn speciaal voor de Museumweek elke dag oude films te zien met indrukwekkende beelden van de inpoldering van Flevoland. Speciaal voor het museumweekend worden onder andere ‘Dijkbouw’ van Bert Haanstra, ‘New Earth’ van Joris Ivens en ‘De lage landen’ van George Sluizer’ vertoond. Kijk op de website voor het filmprogramma.

Speciale entreeprijzen tijdens de Museumweek
Op 18 en 19 april is de entree 1 euro per persoon, voor zowel kinderen als volwassenen. De rest van de week geldt het reguliere tarief.

Museumweek
De Nationale Museumweek is de uitbreiding van het Nationale Museumweekend. In 2014 werd na de 33ste editie van het Museumweekend besloten het weekend uit te breiden naar een week. De Museumweek wordt georganiseerd door de Museumvereniging. Kijk voor meer informatie op www.nationalemuseumweek.nl.

Foto: fotocollectie Nieuw Land, Directie Wieringermeer; J. Potuyt

 Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl

Museumweek in Nieuw Land
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.