1

Vreugdevuur Scheveningen


-advertentiepositie-



Vreugdevuur Scheveningen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vreugdevuur Scheveningen organiseert geheel volgens traditie ieder jaar op oudejaarsnacht een groot vreugdevuur op het Noorderstrand van Scheveningen om de jaarwisseling te vieren. Naast het vuur is er ook vuurwerk en muziek aanwezig om het feest compleet te maken!

Deze traditie is inmiddels een landelijke bekendheid geworden door de nationale media die hier graag langs komt voor de nieuwsuitzendingen. Mede dankzij de media wordt dit evenement ieder jaar steeds groter en groter en daardoor steeds populairder bij toeristen uit binnen -en buitenland.

De opbouw van dit vreugdevuur vind traditiegetrouw plaats van 27 t/m 31 december welke vrij toegankelijk is bezoekers. Geheel volgens traditie gaat Scheveningen de strijd aan met Duindorp om uit te maken wie er het hoogste en grootste vreugdevuur kan bouwen. De winnaar van deze strijd maakt een jaar lang aanspraak op de titel 'hoogste vreugdevuur van Nederland'.

Vreugdevuur Scheveningen is als eerste vreugdevuur in Nederland door het VIE benoemd tot Nationaal Erfgoed. Deze Nationale Erfgoedlijst vloeit voort uit het UNESCO Verdrag ter Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed welke in 2012 ondertekend is door de Nederlandse overheid.

Vreugdevuur Scheveningen wordt gezien als één van de betere plekken van Nederland om in het openbaar de jaarwisseling te beleven. Als u met de kerstvakantie in de buurt van Scheveningen bent is het dus zeker de moeite waard om hier het oud en nieuw te vieren!

 Bezoek www.vreugdevuur-scheveningen.nl

Vreugdevuur Scheveningen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.