1

22 april kinderen gratis in Huis van Hilde


-advertentiepositie-



22 april kinderen gratis in Huis van Hilde

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ter gelegenheid van de Nationale Museumweek is Huis van Hilde op woensdag 22 april voor kinderen gratis te bezoeken. Er zijn dan speciale kinderactiviteiten rond het jongetje Aak. In het archeologiecentrum is de museumjaarkaart vooralsnog niet geldig; toch zijn kinderen in het kader van de Museumweek extra welkom op deze woensdag. In museumcafé Hildes Heerlykhyd staat iets lekkers voor ze klaar en ze krijgen een leuk presentje mee naar huis.
De hele middag zijn er activiteiten rond het jongetje Aak, dat rond 200 voor Chr. in de omgeving van Uitgeest woonde. Zijn skelet is opgegraven in het dorp Uitgeest en ligt in de vitrine in het ArcheoLab. Zijn gezicht is met forensische technieken gereconstrueerd. Je staat oog in oog met de Aak van vroeger en de Aak van nu, en je kunt van alles te weten komen over zijn leven, bijna 2000 jaar geleden.
Activiteiten 22 april
• Kom luisteren naar het verhaal van Aak uit ‘De vloek van het zwarte water’ van Hans Kuyper. Voorleessessies om 13:00 uur en 15:00 uur in het ArcheoLab.
• Maak een striptekening van het leven van Aak. Hoe zagen de ouders en de huisdieren van Aak eruit? Hoe zag zijn huis eruit? Wat waren zijn hobby’s? Wat at Aak?
• Kleur Aak ! Er zijn kleurplaten van Aak waarop je hem zelf op z’n mooist kunt inkleuren.
• Knippen en plakken met huisdieren op kastelen (bij Vondst van de Maand; Huisdieren op kastelen). Weet jij welke huisdieren vroeger op het kasteel leefden? Knip de huisdieren uit en plak ze op de juiste plaats in het kasteel.

Het boek ‘De vloek van het zwarte water’ van Hans Kuyper is in de museumwinkel te koop (€12,99)

 Bezoek huisvanhilde.nl

22 april kinderen gratis in Huis van Hilde
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.