1

Meesterpianist Alexandre Tharaud


-advertentiepositie-



Meesterpianist Alexandre Tharaud

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Alexandre Tharaud (Piano) Rameau - Suite (uit 'Nouvelles suites de pices de clavecin') , Mozart - Sonate in A, KV 331 , D. Sc

Alexandre Tharaud
De excentrieke Franse meesterpianist Alexandre Tharaud tekent voor het debuutrecital van dit seizoen. Tharauds avontuurlijke benadering van programmeren leidde al tot diverse Europese tournees met ‘Hommages à Rameau’ en ‘Hommages à Couperin’. Hierin klonken werken van deze oude meesters, afgewisseld met hommages geschreven door hedendaagse componisten. Voor veel Franse muziek, maar met name voor Rameau, heeft Tharaud een lans gebroken in de moderne uitvoeringspraktijk.

Rameau
Over Rameau vertelt Alexandre Tharaud: 'Rameau veranderde mijn leven: de studie van zijn muziek betekende een absoluut keerpunt in mijn leven. Want sinds de confrontatie met de Franse barokmuziek, speel ik ook alle latere componisten anders. Ik ontdekte de vrijheid'. Waar de klavecimbelmuziek op een moderne Steinway voor velen een onneembare horde is, draait Tharaud zijn hand niet om voor de inventieve, geraffineerde en royale versieringen uit de Barokke speeltraditie.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Meesterpianist Alexandre Tharaud
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.