Festival FOOD smaken van de heuvelrug




Festival FOOD smaken van de heuvelrug

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Festival FOOD, smaken Festival ‘FOOD, smaken van de Heuvelrug’
Op zaterdag 6 en zondag 7 juni belichten culturele activiteiten de eetcultuur van de Heuvelrug van verleden, heden en toekomst op Landgoed Zuylestein en Kasteel Amerongen. Het festival biedt de bezoeker mogelijkheid om deze eetcultuur te proeven, ontdekken en beleven op historische erfgoedlocaties.
De Utrechtse Heuvelrug heeft door haar ontstaansgeschiedenis een unieke eetcultuur ontwikkeld. Deze eetcultuur met bijbehorende moestuinen, gewassen, eetgewoontes en tradities, is echter anno 2015 in de vergetelheid geraakt. Het festival ‘FOOD, smaken van de Heuvelrug’ laat de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug opnieuw kennismaken met deze ‘verdwenen’ cultuur en inspireert deze kennis te gebruiken om gezond en authentiek te koken en eten. Via het verleden, komen we bij onze hedendaagse eetgewoontes. Trends zijn de moestuinen en de toegenomen vraag naar streekproducten en pure voeding. En: welke eetcultuur zal de toekomst brengen? Laat je inspireren op festival FOOD, smaken van de Heuvelrug! brengen?
Landgoed Zuylestein 6 & 7 juni:
Proeven: smaken van de Utrechtse Heuvelrug, zoals groenten en fruit uit de moestuin en uit de natuur.
Ontdekken: welke eetbare planten, noten, bessen en bloemen kan je vinden in de natuur en wat kan je ermee koken?
Beleven: waarom wordt er op het landgoed gejaagd? Wat doet een ganzenhoeder? Wat is er leuk aan wandelen in de natuur?
Met: De Natuurkok: activiteiten met eetbare planten, bloemen en insecten. De mega-leuke-kookshow: kooktheater act voor kinderen vanaf 5+. Moestuindiner bereid door streekrestaurant de Pronckheer (reserveren: www.100procentheuvelrug.nl). Rondleidingen door de moestuin.
Verhalen van de jagers, de imker, de schaapsherder en de ganzenhoeder. En: nog veel meer leuke dingen om te zien en te doen.
Kasteel Amerongen op 7 juni:
Proeven: smaken van de toekomst: insecten.
Beleven: optreden voor jong en oud. Kunstenaar en ontwerpers geven ons een blik in de toekomst en laten ons nadenken over hoe we omgaan met voedsel.
Ontdekken: hoe kookte en bewaarde men het eten vroeger, hoe doen we dit nu en hoe in de toekomst?
Met: De Gillende Keukenprins: hilarische voorstelling waarbij Bram Graafland een pannenkoek bakt terwijl hij drumt en orgel speelt op zijn keukenorgeldrumstel.
Bugbon: eetavontuur in de insectenjungle.
Kitchen Lab: over geneeskrachtige planten en kruiden uit de natuur.
Lezing over wecken door het Culinair Historisch Kookmuseum.
Prijsuitreiking receptenwedstrijd voor kinderen met ingrediënten van de Utrechtse Heuvelrug en uit de natuur.


En: nog veel meer leuke dingen om te zien en te doen: www.100procentheuvelrug.nl voor het hele programma.

 Bezoek www.100procentheuvelrug.nl

Festival FOOD smaken van de heuvelrug
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.