1

Tentoonstelling Made in The Hague in het Atrium De




Tentoonstelling Made in The Hague in het Atrium De

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf 1 mei tot eind 2015 staat Den Haag in het teken van Made in The Hague. Deze manifestatie wordt georganiseerd in het kader van het Europees Jaar van het Industrieel Erfgoed en maakt het verborgen verleden van de industrie in Den Haag zichtbaar. De start is in het Atrium Den Haag waar de tentoonstelling Made in The Hague te zien is van vrijdag 1 t/m vrijdag 22 mei 2015 .

Op 1 mei - Dag van de Arbeid - start Made in The Hague met een tentoonstelling in het Atrium Den Haag. Daarna volgt een half jaar lang een estafetteprogramma over het Haagse industriële erfgoed met o.a. wandelingen, exposities, een boekpublicatie en educatieve programma’s. Voor veel mensen is de aanwezigheid van industrie in deze regeringsstad een verrassing. Toch kent Den Haag ook een rijke industriële geschiedenis. Met de manifestatie Made in The Hague wordt dit bijzondere verleden op wisselende, veelal (voormalige) industriële, locaties in de schijnwerpers gezet.

PROGRAMMA ONDERDELEN
Tentoonstelling Made in The Hague in het Atrium Den Haag (1 t/m 22 mei 2015)
Als eerste wordt op de tentoonstelling Made in The Hague een overzicht gegeven van de industriële ontwikkeling van Den Haag. Foto’s en vooral industriële producten brengen de geschiedenis tot leven. Zo is er een huiskamer te zien vol Haagse producten, de legendarische Solex, maar ook reclamemateriaal van Haagse bedrijven.

Varen met de Willemsvaart (6 t/m 31 mei 2015)
De Willemsvaart verzorgt themavaarten waar de industriële geschiedenis onder de aandacht wordt gebracht, zoals bruggen of plekken van oude industrie waaronder de beroemde meubelfabriek Mutters aan het Piet Heinplein en de locatie van de oude ZHB brouwerij aan de Noordwal.
Made in The Hague Pop Up Store tijdens het weekend van het Design Kwartier (29 t/m 31 mei) Tijdens dit weekend staat in het Zeeheldenkwartier design anno nu centraal. De Made in The Hague Pop Up Store vult dit aan met een scala aan interessante Haagse industriële producten uit het verleden, zoals de bekende jaren ‘30 suikerpot met het schuifje van de firma van den Broek uit de Elandstraat. En de Ruton stofzuiger uit de jaren ’50 van de firma Blik uit de Waldorpstraat.

Adam Schadee, De grote zoon van de stad, boek publicatie en tentoonstelling (augustus 2015)
Koos Havelaar en Marcel Teunissen maakten in opdracht van Monumentenzorg een boek over het werk van architect Adam Schadee. Hij was van 1891 t/m 1927 in dienst van de gemeente Den Haag en heeft een indrukwekkend aantal bouwwerken voor deze stad gerealiseerd. Scholen, badhuizen en een aantal grootgrootschalige industriële complexen zoals de Elektriciteitsfabriek aan De Constant Rebecqueplein en het Openbaar Slachthuis in de Laakhaven. Gelijktijdig is er een overzicht van zijn werk te zien in het Atrium Den Haag.

Made in The Hague is een samenwerkingsproject van het Haags Historisch Museum​, het Haags Gemeentearchief, Monumentenzorg en Welstand en de afdeling Archeologie van de Gemeente Den Haag​, en SHIE Stichting Haags Industrieel Erfgoed​.

Meer informatie is te vinden op www.madeinthehague.eu.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Tentoonstelling Made in The Hague in het Atrium De
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.