1

Othello in Openluchttheater Valkenburg


-advertentiepositie-



Othello in Openluchttheater Valkenburg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Toneelgroep Maastricht brengt een hartstochtelijke en muzikale uitvoering van Shakespeares meesterwerk Othello. De hoofdrollen worden gespeeld door Koen De Sutter, Michaël Pas en de in 2014 in Maastricht afgestudeerde Julia Akkermans. In regie van Servé Hermans wordt Shakespeares klassieker verrijkt met muziek uit de opera van Verdi. Zo ontstaat een nieuwe muziektheater-versie van dit epos over liefde, jaloezie en de angst voor de buitenstaander.

De donkere Othello is in het blanke Venetië perfect geassimileerd. Als generaal wordt hij gerespecteerd, en in de liefde wint hij de mooie senatorsdochter Desdemona voor zich. Het gaat hem in zijn nieuwe land voor de wind. Althans zo lijkt het. De adder onder het gras is Jago, Othello’s vriend en ondergeschikte. Jago voelt zich op meerdere fronten door Othello gepasseerd en zint op wraak.

Door Shakespeare te combineren met Verdi’s opera gaat Toneelgroep Maastricht op zoek naar de onderbuik van het stuk. Onder de fenomenale taal en poëzie van Shakespeare broeit een grote angst voor het onbekende, een angst die liefde doet omslaan in haat. Jibbe Willems bewerkt de tekst, muzikaal leider Bendix Dethleffsen (bekend van zijn werk met regisseurs als Christoph Marthaler en Johan Simons) de muziek van Verdi.

 Bezoek www.openluchttheater-valkenburg.nl

Othello in Openluchttheater Valkenburg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.