1

De otter returns! Meivakantie in het Natuurmuseum


-advertentiepositie-



De otter returns! Meivakantie in het Natuurmuseum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Begin 2014 dook er een otter op in de Ooijpolder bij Nijmegen. Een bijzondere gebeurtenis, want het grootste waterroofdier van Nederland was sinds de jaren 60 van de vorige eeuw verdwenen uit dit gebied. We zetten dit speelse en slimme dier graag extra in het zonnetje deze meivakantie, die duurt van 4 tot en met 17 mei 2015.

Op woensdag 6 en 13 mei geeft beeldend docent en kunstenaar Irene Lay een teken- en schilderworkshop voor kids van 9-15 jaar. In deze workshop gaan we de otter uit de collectie van het Natuurmuseum heel goed bestuderen. Wat voor snuit heeft het beestje en wat voor poten? Waarom ziet hij er zo uit? Daarna gaan we de otter tekenen en schilderen. Irene legt ons uit hoe je dat het beste kunt doen, ieder op zijn eigen manier. Neem wel een oud overhemd of schort mee tegen het knoeien. De workshop is op beide dagen van 14.00 tot 15.30 uur. Materiaal is aanwezig. Deelname kost €5,- per kind. Aanmelden verplicht via: info@natuurmuseum.nl of 024-3297070.

Muzikaal verteltheater De Rode Maan brengt op vrijdag 8, maandag 11, dinsdag 12 én donderdag 14 mei de spannende voorstelling ‘Het Onderaards Feest’. De otters en bevers zijn uitgenodigd op een feest bij de dassen. Het lijkt allemaal heel gezellig te worden, maar dan gebeurt er iets onverwachts… Deze voorstelling is voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Kaartjes zijn € 5,00 per persoon. Reserveren voor deze voorstelling is gewenst. De voorstelling begint op beide dagen om 14.15 uur. Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn.

Test je kennis, doe mee aan de otterquiz en misschien win je wel een otterknuffel! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen de hele vakantie zelfstandig hun eigen otter knutselen. Kleur de otter en zijn voedsel in en help hem naar de waterkant!

 Bezoek www.natuurmuseum.nl

De otter returns! Meivakantie in het Natuurmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.