1

Kinderrijk bij ProDemos


-advertentiepositie-



Kinderrijk bij ProDemos

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga in de meivakantie naar Kinderrijk bij ProDemos en ontdek wie de baas is in Nederland.

In de meivakantie organiseert ProDemos op 7 en 8 mei Kinderrijkactiviteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen mogen de Tweede kamer in, kunnen in gesprek gaan met een Kamerlid en doen diverse activiteiten bij ProDemos. Natuurlijk zijn papa’s en mama’s en broertjes en zusjes ook van harte welkom.

Programma
Kinderrondleiding
Bezoek de Tweede Kamer met een speciale kinderrondleiding. De rondleiding duurt 1 uur, per rondleiding kunnen maximaal 30 personen mee. De rondleiding wordt gedurende de dag 6 keer aangeboden.

In gesprek met een Kamerlid
In ProDemos’ eigen nagebouwde parlementszaal vertellen Kamerleden over hun werk in de Tweede Kamer en mogen kinderen al hun vragen aan de volksvertegenwoordigers stellen.

Politieke Bingo
Speel de politieke Bingo. Ieder uur start er een Bingo waarin de politieke kennis van de kinderen getest wordt. Natuurlijk zijn er leuke prijsjes te winnen.

Ontwerp-workshop
Ontwerp je droomland of maak een verkiezingsposter

Polly van de Tiek
Polly van de Tiek is ook weer van de partij. Zij wil de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland worden. Met haar eigen stemhokje laat zij kinderen stemmen en de vraag beantwoorden ‘Wat zou je doen als jij de baas van Nederland was?’

DemocratieLAB en Stemwijzerwinkel
Voor de oudere kinderen en voor alle ouders zijn het DemocratieLAB en de Stemwijzerwinkel geopend. Onderzoek je eigen mening over de democratie, en shop in de winkel stellingen bij elkaar en ontdek met welke partij je de meeste overeenkomsten hebt.

 Bezoek www.prodemos.nl

Kinderrijk bij ProDemos
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.