Bijzonder bewonersproject: Rotte Picnic Island


-advertentiepositie-



Bijzonder bewonersproject: Rotte Picnic Island

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bijzonder bewonersproject in het Oude Noorden
Picknicken op een kunstmatig eiland in de Rotte

In het Rotterdamse Oude Noorden vindt op 3, 4 en 5 juli een bijzonder bewonersinitiatief plaats: Rotte Picnic Island. Er wordt ter hoogte van het Noordplein een groot eiland in de Rotte gelegd met als eyecatcher een enorme palmboom. Bezoekers kunnen ontspannen picknicken op het eiland, met bootjes worden ze af en aan gevaren. Op het eiland zelf staat een bar en is er programmering, het eten voor de picknick kunnen bezoekers zelf meenemen. Zeker op zaterdag is dat geen probleem, op het Noordplein vindt dan de Oogstmarkt plaats.

Bijzonder project in een bijzondere wijk
In de eerste plannen was het eiland kleiner, de gebiedscommissie vroeg echter of het eiland niet groter kon. Wethouder Joost Eerdmans zorgde er vervolgens persoonlijk voor dat het eiland inderdaad groter én groener werd, passend bij zijn plannen voor een groenere Rottekade. Op vrijdagmiddag 3 juli om 17.00 wordt het eiland officieel geopend, daarna is er een barbecue. De programmering is voor alle leeftijden. Lokale singer-songwriters en DJ Beauty Kees zorgen voor muziek, kinderen kunnen deelnemen aan de viswedstrijd of samen met de ouders een tochtje maken in een elektrische boot. Mensen met een eigen bootje zijn uiteraard ook welkom om aan te meren. De locatie van deze nieuwe hotspot Rotte Picnic Island is niet voor niets in het Oude Noorden. Het is een spannende multiculturele wijk, met talloze vintage winkels, designwinkels, trendy restaurants en multiculturele ondernemers.

Over de organisatie
Rotte PICNIC ISLAND is een project opgezet door Studio ID Eddy en Rotterdamse Salon d'Affaires. Studio ID Eddy richt zich op de openbare ruimte met bottom-up interventies om de openbare ruimte te veranderen. Deze projecten roepen onvermijdelijk een discussie op over wat de functie van de openbare ruimte is, hoe we het nu gebruiken en hoe we het willen gebruiken in de toekomst. Voorbeelden: The Flying Grass Carpet (Nederlandse Design Award Winner 2009) en de Urban Living Room. Meer op www.ideddy.com
De ruimte van Rotterdamse Salon d'Affaires, een 18e-eeuws koopmanshuis in Rotterdam wordt gebruikt voor debatten, films, kleine concerten en uitwisseling van ideeën over alle aspecten van het leven. Salonnière Anja Berkelaar is toegewijd aan Rotterdam Noord. Meer informatie: www.rotterdamsesalon.nl

Locatie: in de Rotte bij het Noordplein, Oude Noorden.
Datum en tijd: vrijdag 3 juli van 16.00 - 22.00 uur, zaterdag 4 juli van 13.00 – 22.00 uur en zondag 5 juli van 13.00 – 17.00 uur.
Programma: vrij picknicken, boottochten, livemuziek, viswedstrijd, DJ Beauty Kees
Website: www.picnicisland.nl

 Bezoek www.picnicisland.nl

Bijzonder bewonersproject: Rotte Picnic Island
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.