Images of a green planet




Images of a green planet

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Paleis Soestdijk presenteert Images of a Green Planet. Deze unieke foto expo van de flora en fauna van ’s werelds meest fotogenieke tuinen en landschappen is voor het eerst in Nederland te zien. De moderne en verassende fotocollectie is een selectie uit de inzendingen van de prestigieuze International Garden Photographer of the Year award. Deze award wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met het Engelse KEW, Royal Botanic Gardens en de BBC. De ruim negentig werken zijn van 1 mei t/m 31 augustus te bezichtigen in de vertrekken van Paleis Soestdijk.

Natuurbeleving voor jong en oud

Images of a Green Planet, een genot voor jong en oud, voor natuur- en fotografieliefhebbers. Het publiek wordt na een bezoek aan de expositie in het paleis verleid om zelf de oase van de paleistuin te betreden en te fotograferen. De natuur die uitnodigt om zich te laten vastleggen door de kunst van de fotografie. Tevens worden er fotografieworkshops georganiseerd en heeft de bezoeker de mogelijkheid om te picknicken in de Paleistuin.

Over International Garden Photographer of the Year

De werken uit de internationale tentoonstelling waren eerder te zien in New York, Rome en Sidney. De populaire exposities trokken gemiddeld meer dan 40.000 bezoekers.

Jaarlijks zijn er meer dan 20.000 inzendingen voor de International Garden Photographer of the Year award. Hiervan worden zeventig foto's uit acht verschillende categorieën door een internationale vakjury bekroond. De hoogst gewaardeerde inzending mag zich beste natuurfotograaf ter wereld noemen.

 Bezoek www.paleissoestdijk.nl

Images of a green planet
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.