1

Smaakfietstocht


-advertentiepositie-



Smaakfietstocht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Smaakfietsroutes.nl organiseert op zaterdag 9 mei een fietstocht langs streekproducenten in Bennekom, Renkum en Wageningen. Onderweg kunnen de fietsers genieten van proeverijen, rondleidingen en een lunch. Het is die dag ook nationale Molendag en daarom zullen de twee molens langs de route in bedrijf te zien zijn.
Deze streek, stijgend en dalend vanaf de Veluwe tot de stuwwallen langs de Nederrijn, karakteriseert zich door landgoederen met heerlijke tuinen. Wat te denken van een moestuin met historie die teruggaat naar koning Willem III. Op diverse afstapadressen kun je die dag wat proeven en ondertussen genieten van de verhalen van de streekproducenten. Je wordt alleen op zaterdag 9 mei verwend met eigen gebakken kruidkoek, proeverijen van kaas en worst uit de streek, kromkommersoep, lepeltjes honing en nog veel meer. Tussen de middag krijg je een heerlijke lunch met ambachtelijke bollen, rijkelijk voorzien van broodbeleg uit de streek en een gezond sapje, verzorgd door het huiskamerrestaurant uit Bennekom.
De splinternieuwe smaakfietsroute die je op 9 mei gaat fietsen heet ‘van pastinaak tot appelboom’ en is ca. 28 kilometer lang. Deze route voert langs schitterende moestuinen waar je heerlijke verse groente- en fruit kunt halen, langs beeldentuinen en het arboretum in Wageningen, langs het Bijenhuis met een tuin vol lokbloemen en langs de kinderboerderij met ruik- en proeftuin.

 Bezoek www.smaakfietsroutes.nl

Smaakfietstocht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.