Toneelgroep Imperium speelt De Gouden Draak


-advertentiepositie-



Toneelgroep Imperium speelt De Gouden Draak

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Toneelgroep Imperium is het eerste Nederlandse gezelschap dat De Gouden Draak speelt. Modern, sprankelend, doortastend en prijswinnend toneel over de schaduwzijde van de globalisering. Een oordeelloos mozaïek van pijn, humor, ellende, liefde, jetlag en sprankjes hoop. 20 rollen, 5 acteurs, 1 bloederige avond.

Een rotte tand, die door vier Aziatische collega’s, achter in de keuken van een Thais-Chinees-Vietnamees restaurant, met een rode loodgieterstang uit de mond van een keukenhulp wordt gebroken, landt in de nr. 6: Thaise kippensoep, van Inga, de vermoeide blonde stewardess.
Een opa wil weer jong zijn.
Een verliefd stel wordt zwanger.
Een vrouw verlaat haar man voor een ander.
Aesopos’ parabel van de krekel en de mier, krijgt vleugels: de mier wordt de pooier van de krekel, waarna de krekel schandelijk wordt misbruikt.
Op het eerste gezicht lijken deze vijf verhaallijnen los van elkaar te staan, maar gaandeweg het stuk blijken ze op een intelligente manier met elkaar verweven.

De auteur Roland Schimmelpfennig (1967) zoekt, zoals zo veel van zijn postmoderne collega’s, naar vertelstrategieën die radicaal breken met de realistische nabootsing van het leven. Terug- en vooruitspringen in tijd, snelle ‘shortcut montage’, monologen als middel om de eenheid van handeling op te splitsen in een caleidoscoop van verhalen, het direct aanspreken van het publiek, het zeggen van regieaanwijzingen: het zijn verschillende voorbeelden van verteltechnieken die hij toepast. Zelf zegt de schrijver hierover dat deze technieken nauw samenhangen met de specifieke inhoud. Ieder onderwerp vraagt om op een eigen manier te worden verteld. Het resultaat is van een verbluffende overzichtelijkheid. De toeschouwer ziet een dwarsdoorsnede van het dagelijkse leven en de samenleving. Daarom worden Schimmelpfennigs toneelstukken ook wel ‘maatschappijpanorama’s’ genoemd.

Regisseur Arne Sybren Postma staat garant voor fantasierijk en urgent theater. Hij is een professioneel theatermaker met ruim 50 regies op zijn naam, bij talloze theatergroepen in de Randstad. In 2013 heeft hij in Den Haag het gezelschap ‘De Kraamkamer’ opgericht.

Regie: Arne Sybren Postma
Spelers: Christa Schrier, Leonore Tismeer, Johan van Amerom, Pierre Cortenraad en Thomas Westerhout
Speeldata: 8, 9, 15, 16, 17 (Matinee), 21, 22 en 23 mei 2014
Aanvang: 20:30 uur (Matinee om 15:00 uur)
Locatie: Imperium Theater, Oude Vest 33e Leiden, tel. 071-5141035
Prijs: € 12,- Regulier
€ 10,- Studenten en CJP
€ 25,- Matinee + Aziatische maaltijd
Reserveren: www.imperiumtheater.nl Kaarten kunt u eventueel ook, vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling, direct aan de kassa kopen.

 Bezoek www.imperiumtheater.nl

Toneelgroep Imperium speelt De Gouden Draak
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.