1

Sporen van Smaragd Heimwee & Inspiratie




Sporen van Smaragd Heimwee & Inspiratie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van zaterdag 23 mei t/m zaterdag 13 juni 2015 is de tentoonstelling Sporen van Smaragd Heimwee & Inspiratie in het Atrium Den Haag te zien van de afdeling Monumentenzorg van de Gemeente Den Haag​.

Met deze tentoonstelling worden kijkers op een speelse manier uitgenodigd om zelf verbanden te ontdekken tussen elementen uit het dagelijks leven in voormalig Nederlands-Indië en het huidige stadsbeeld.

SPOREN VAN SMARAGD
De historische band tussen Nederland en voormalig Nederland-Indië heeft haar sporen achtergelaten in de stad Den Haag. Vele straatnamen, gebouwen en gedenktekens herinneren hieraan. Maar met het vergrijzen van de generatie repatrianten, dreigen helaas ook fysieke herinneringen aan Indië uit het straatbeeld te verdwijnen.
Daarom startte Monumentenzorg Den Haag in 2010 het project Sporen van Smaragd. Nederlands-Indisch erfgoed in Den Haag. Dit project is gericht op het inventariseren van gebouwen van architecten, organisaties, bedrijven en particulieren uit de periode voor 1949, die een relatie hebben met voormalig Nederlands-Indië.

Meer informatie over het project Sporen van Smaragd is te vinden op www.sporenvansmaragd.nl.

Het Atrium Den Haag is gesloten op 2de Pinksterdag, maandag 25 mei 2015.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Sporen van Smaragd Heimwee & Inspiratie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.