Junior Natuur Expeditie


-advertentiepositie-



Junior Natuur Expeditie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kinderen en jongeren maken spelenderwijs kennis met de natuur.

Ga op expeditie met je vrienden, ouders of gewoon lekker zelf op pad. En ontdek wat er leeft in het water, op de grond en in de lucht. Welk bot hoort bij welk dier? Van wie is deze keutel? Durf jij je handen in een box te steken zonder te weten wat er in zit? Kortom een weekend vol spannende, leuke onderzoekjes en proefjes in de natuur.

Locatie
De Picknickweide in het midden van het Park is dit weekend de locatie voor de Junior Natuur Expeditie. Hier staan diverse tentjes met intererssante en leuke activiteiten om te doen. Er is een foodtruck, koffiewagen en ijsco kar aanwezig voor lekkere versnaperingen tussendoor. Tevens is dit het vertrek- en eindpunt van o.a. de Expeditie Speurtocht en het 'bodem onderzoek'.

Programma
* Tussen 11.00 en 17.00 kunnen kinderen de Expeditie Speurtocht volbrengen. Individueel, met vriend(innet)jes, broertjes, zusjes of samen met de ouders kan het expeditieparcours afgelegd worden. Tijdens dit parcours bezoeken de jonge expeditieleden onder andere de vogelhut en de heide-ven. Natuurgidsen leren de kinderen over o.a. de bijzonderheden van de vliegende dieren in het Park en kinderen voeren zélf wateronderzoek uit. Hoe lang je over de tocht doet, maakt niet uit. Het expeditie parcours loopt rondom het centrale expeditie terrein waardoor het op elk moment mogelijk is om weer even naar de Picknickweide terug te lopen.Let op, wil je de hele speurtocht lopen, dan zal je vóór 15.00uur aan de speurtocht moeten beginnen.
* In de grote tent op de Picknickweide houdt de Natuurdetective 3x per dag een kleine interactieve voorstelling: 'Mysterieuze Moordzaken in het dierenrijk'. Dieren eten elkaar op! Soms een beetje zielig, maar het hoort erbij en…leerzaam om te onderzoeken! Wie is de moordenaar, wie is de klos en hoe is de moord gepleegd?
* Van 12.00 tot 13.30 en van 14.30 tot 16.00 kunnen de kinderen gaan onderzoeken wat er loopt, leeft en groeit op een vierkante meter grond. En hoe verschilt dat per bos, heide of zandgebied. Leer meer over alles wat er gebeurt op en ín de bodem.
* Zaterdag van 11.30 tot 13.00 en zondag van 13.30 tot 15.00 uur vertelt Professor Jan van Hooff, onder andere bekend van zijn optredens in De Wereld Draait Door, over het hoe en waarom van het gedrag van dieren. Een leerzame, confronterende en grappige lezing over gedrag van dieren. Professor Jan van Hooff zal in deze lezing alles vertellen over apen die ook kunnen na-apen en hoe ook sommige dieren eenvoudige culturen hebben.
* Op zaterdag is er gelegenheid om deel te nemen aan de wildexcursie van 17.30 tot 19.00 uur. Inschrijven is mogelijk op de dag zelf bij de informatiestand op de Picknickweide.Let op: er is maximaal plaats voor 3 groepen van 20 personen. De wildexcursie is gratis en exclusief voor deelnemers aan de Junior Natuur Expeditie.

 Bezoek www.hogeveluwe.nl

Junior Natuur Expeditie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.